Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Växter från naturen?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Växter från naturen?

  Hej!
  Jag undrar om det finns några växter i naturen som funkar att sätta i karet.
  Har inte så mycket växter och undrar om ni har något tips på växter som finns i t.ex i skogen eller i sjön.
  Kan man t.ex ha björk och salix?
  Senast ändrad av Isak88225; 2012-04-29, 19:37.

  #2
  När det gäller trä(d) så kan dött trä fungera som inredningsmaterial. Bäst är sånt som legat länge i vatten, sånt som ligger på land ruttnar ofta och flyter. Levande träd dör fort i akvarium och är helt olämpligt.

  Andmat är en växt från naturen som trivs bra i akvarium. Ofta för bra, den täcker snabbt hela ytan och det är nästan omöjligt att bli av med den om man en gång fått in den.

  Många växter från mindre vatten kan trivs i akvarium, t ex gul näckros, vattenbläddra, hornsärv, vattenpest, vattenbläddra mm. De har dock sina sidor, näckrosor blir stora, vattenpest och hornsärv fungerar bättre om man köper dem i zooaffären, bläddror kan fånga yngel. Framförallt har de växter man tar i naturen (med nåt undantag som andmat) den ovanan att framåt hösten så anser de att det är dags att förbereda sig för vintern och packar ihop på ett eller annat sätt. Ofta leder det till elände, de klarar inte att övervintra i ett uppvärmt akvarium utan dör och ruttnar. De flesta av de inhemska växterna är därför lämpade till svala och helst kylda akvarier med inhemsk fisk men inget annat än tillfälliga gäster i vanliga uppvärmda kar.
  Folk är inte så dumma som man tror, de är ännu dummare

  Kommentera


   #3
   Finns det några fler växter man kan ha i akvarium?
   Kan man ha grenar från äppelträd i ?
   Senast ändrad av Isak88225; 2012-05-16, 18:44.

   Kommentera

   Sparar...
   X