Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Bin vid dammen....

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Bin vid dammen....

  Våra grannar har 2 bi-samhällen på sin gård. Nu är det så att jag har precis gjort klart min damm och idag när jag kom ut till den så är det bin överrallt.... antagligen dricker dom vatten, men hur i hel**te ska jag kunna sitta vid kanterna å plantera växter nu utan å få mej ett å annat stick... kan ju inte ens stå där och beundra dammen =/ F*n va lessen jag blir...Men nu till frågan... Kan man göra sej av med dessa (utan att behöva förstöra grannens samhällen!)?? Finns det något dom inte gillar eller liknande?!
  Har en massa växter som vill ner i dammen så jag är tacksam för svar!

  #2
  Har oxå en massa tambin som tankar vatten, men det är ju ingen fara tycker jag. De är så snälla, jag märker dom knappt. Sticker mig gör dom inte i alla fall.
  Anders Lindersson
  Anders Akvariesida

  Kommentera


   #3
   Du kan inte konstruera en annan plats för bina att dricka på, som de tycker verkar bättre? Kanske grundare eller bättre placerat.
   Du kanske kan skaffa dig en stor padda eller nått sånt annars som sitter och äter bin vid dammen?
   I värsta fall går det nog att röka ut bina ur grannens kupor utan att det märks när han/ hon inte är hemma så de flyttar nån annan stans. =)
   Andreas akvariesida

   Kommentera


    #4
    Röka ut dom kanske vore en bra ide?!
    alltså det går inte å vara vid dammen... satte mej vid kanten och försökte plantera ner lite vattenväxter nyss men det svärmade så fruktansvärt runt huvudet å jag vet ju inte om dessa sticks?
    Så jag kunde inte vara där... kul när jag äntligen fått iordning en fin uteplats.... funderar på att gå dit å hälla i diesel i samhällena inatt eller nå....jä**a bin.... kan väl hålla sej på sin egna gård...

    Kommentera


     #5
     köp dig ett gäng padder tyckte jag kät bra eller så täpper du igen ingångarna till samhällena med tejp eller så bränner du upp dom
     363L 4st eldbukar , 3sebra ciklider och 2st jack dempsey , 540L malawi mbunas , 60 molly odling. ska köpa 720L till mina amerikanare snart

     Kommentera


      #6
      Att överhuvudtaget få idén att röka ut bin tycker jag är lika enfaldigt som att spola ut friska, levande fiskar i avloppet. Bi är husdjur, precis som hund, katt, marsvin, fiskar och brevduvor.

      Bäst är nog att be grannarna gräva en grund damm men sidor lämpliga för bin, biodlare brukar bry sig om sina bin, så vill bina ha vattens så fixar de nog det. Be även att samhällenas ingång inte är riktade åt din tomt. Måste de stå riktade åt ditt håll, sätt upp ett 2 meter högt plank eller häck en bit framför kuporna, det tvingar upp bina. Som bioodlare måste man ta hänsyn till sina grannar. Å andra sidan får grannarna väldigt mycket bättre skörd på sin äppelträd.

      Ett nät äver din damm under några veckor efter att grannens damm är klar borde göra att de väljer hans damm istället.

      Bin måste ha vatten ibland, finns det ingen annanstans väljer de din damm.

      Bin sticks bara i självförsvar, t.ex. om du klämmer dem eller befinner dig inom 10 meter framför ingången till kuporna.

      Bin är för övrigt minst lika intressanta som akvariefiskar!

      Kommentera


       #7
       ahh måste säga att jag inte heller tror på det där med "paddan"..

       det är ju inte som att bina berättar för sina kompisar att inte dra över till grannen för där finns ett monster. ;P

       det är ju samma prncip som getingar och saft..ställer man ett glas någon annanstans så flyger dom dit istället. det är ju skönare för dom att ha "sitt" ställe

       /Sara Östlund

       Min zoon: http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=125337

       Kommentera


        #8
        Bin är inte som friska fiskar. Snarare mer som kor. Man ger dem ett hem och tar något från dem i utbyte.
        Egentligen är det nog synd om bina du borde nog informera dem om att din granne bara utnyttjar dem.
        Andreas akvariesida

        Kommentera


         #9
         haha ahh då kommer dom att ge sig på sin ägare istället för sess!
         /Sara Östlund

         Min zoon: http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=125337

         Kommentera


          #10
          Ursprungligen skickat av Sess
          Röka ut dom kanske vore en bra ide?!
          alltså det går inte å vara vid dammen... satte mej vid kanten och försökte plantera ner lite vattenväxter nyss men det svärmade så fruktansvärt runt huvudet å jag vet ju inte om dessa sticks?
          Bin sticks <b>aldrig </b>utom vid självförsvar och då är det för dem en självmordsattack - dom dör efter detta. Så betrakta bin som i princip ofarliga men undvik att skada dem. De gör säkert nytta i din trädgård genom pollinering av bärbuskar och fruktträd.

          Killies is a lifetime passion

          Kommentera


           #11
           "det är ju inte som att bina berättar för sina kompisar att inte dra över till grannen för där finns ett monster. ;P"

           Jo, det är faktiskt de dom gör, kommunicerar med varandra om vilka platser det är bra att flyga till för att hitta mat, vatten, nya boplatser osv. Biologen Niko Tinbergen fick Nobelpriset i medicin 1973 bl.a. tack vare hans studier av bins kommunikation, vars symboler han lyckades koda. sedan kunde han genom att iaktta deras danser förstå vad de sa. tex: 3 kilometer nordost finns mängder av mat, flyg dit...
           min sida på zoonen: http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=264826

           Kommentera


            #12
            Tufft det dära

            /Niklas

            Kommentera


             #13
             Vi har också en granne som har bikupor och de dras till vår damm med. Fast jag gillar bin så jag har inget problem med dem. Tycker det är rätt intressant att studera dem vid dammen. De gör inget så länge du inte gör dem något så det går alldeles utmärkt att sitta mitt i svärmen. Jag brukar få rädda dem från att drunkna i dammen ibland när de trillar i och inte lyckas simma i land. Är nog mest orolig för att de små liven ska drunkna.

             Kommentera


              #14
              Sen kom jag på ett alternativ om du tycker det är läskigt att vara vid bina när de är vid dammen. Ta och plantera växterna när det regnar ute för bin gillar inte regn. Antalet bin minskar drastiskt vid dåligt väder så ta på dig regnstället, stövlar och ut och plantera vid nederbörd. Lycka till!

              Kommentera


               #15
               Häll lite tändvätska på boet och kööööööör!!!!!!!!
               MVH<h6>BM</h6>

               Kommentera

               Sparar...
               X