mäsk hjälp..

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • hugosan
    • January 2006
    • 57

    mäsk hjälp..

    hejsan ..

    jag undrar om hur man kan få sin mäsk att vara längre än ett par dagar.

    jag har följande recept

    1l vatten
    1pkt jäst
    1 dl socker
    1 krm bakpulver..

    och jag får det att koka ca 2 dagar sedan så slutar det att bubbla ..

    ha det bra..

    hugosan ..
  • Celos
    • March 2008
    • 3

    #2
    Hej,
    Detta recept är till 500 L akvarieum och räcker 5-6 veckor enl utsago. Tar ett par dagar innan det kommer igång.

    10 L dunk

    2 kg strösocker
    ½ paket torrjäst, den med blå text
    2 tsk bikarbonat (finns i kryddhyllan) Bakpulver rekomenderades inte
    ca 9 L vatten som är runt 20 grader

    Hålet i locket skall vara 5 mm

    Kommentar

    • Fuzzop
      • July 2007
      • 2380

      #3
      mycket mindre jäst och en tesked eller 2 vällingpulver så blir det bra
      Mitt eget recept (till ett 100liters kar)
      4liter vatten
      4dl socker
      1msk proteinpulver (välling funkar lika bra)
      1tsk bakpulver
      2-3mm skiva färsk jäst (för söta degar)

      detta puttrar efter en timme och fortsätter i minst 1 vecka med bra och jämn fart.

      Kommentar

      • hugosan
        • January 2006
        • 57

        #4
        hallo alla ..

        tack för tipsen jag får prova mig fram ..

        ha det ..

        Kommentar

        • heeke
          • April 2003
          • 5033

          #5
          Som sagt, mindre jäst, men jag skulle säga ännu mindre än vad som föreslagits.

          Jag kör följande recept:
          5l vatten
          5dl socker
          2msk proteinpullver (eller välling alt. torrmjölk)
          1krm torrjäst.

          Buublar minst i 3v i vanlig rumsteperatur, men jag kör två dunkar som bytes växelvis varje vecka. Varje dunk går 2v alltså. Detta för att få så jämn CO2 tillförsel somm möjligt.
          heeke's blogg :: Näringskalkylator v0.33 :: Volymkalkylator v0.21 :: Galleri

          Kommentar

          Arbetssätt...