Söker växt att ha ovanför karet..

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Trollsvans
    • November 2007
    • 1118

    #16
    Orkideer rekommenderar jag inte...
    Visst, semihydro/hydrokultur fungerar bra, likaså akvarievatten till detta, förutsatt att det är rätt akvarium (orkideer är gnälliga med pH, så malawivatten t ex är en dålig ide...). Stora problemet är ljuset isåfall, vilket behövs rätt så mycket av till de flesta orkideer.
    Dessutom så är konverteringen från att odla dom i barkblandning till hydro rätt besvärlig (alla plantans nuvarande rötter kommer dö om man stoppar dom i vatten, det behöver växa ut nya som kan anpassa sig till vattnet. Det är lugnt, kommer bara ta ett halvår... ). Hur som helst blir det inte värt besväret, i förhållande till vad man kan få ut av det.


    Vad jag däremot kan rekommendera, så är det klätterkalla (Philodendron).
    En nära släkting till monsteran, men den är lite mindre, bladen är ca 6x10 cm.
    Visserligen också en klättrare, men sätt den på en klätterpinne, så håller den sig till den. Eller så kommer den troligen lägga sig över täckglaset, och peta ner så många rötter den kan i vattnet. Den sägs (på vissa amerikanska discus-sidor) vara bra på att rensa ur nitrit och nitrater ur vattnet, och trivs bra oavsett ljus, och går, som någon nämnde om gullrankan, att leda bort till bättre ljus om så skulle behövas.
    //Troll

    Har man satt yxan i båten, får man ro som fan.
    http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=1052011

    Kommentar

    Arbetssätt...