NEEEEJJJ - äckelalgerna är tillbaka

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • batski
    svarade
    Fast är inte fjärilsciklider väldigt känsliga för sånt? Min fjäril verkar helt opåverkad iaf. Det är inte heller någon som är uppe vid ytan och kippar efter syre. Några är dock lite mindre aktiva än vanligt tycker jag och så såg jag i går att minst 2 av pansarmalarna kliade sig ganska häftigt.

    Lämna en kommentar:


  • defdac
    svarade
    Om fiskar börjar dö så är det något seriöst fel. Vattenbyte vattenbyte vattenbyte. Det är sannolikt en hel del ammonium och nitrit oavsett vad dina tester säger.

    Lämna en kommentar:


  • batski
    svarade
    Det är det som är så kontigt. Jag har kollat ammoniumet och testet visar inget ammonium alls. Nitriten låg i går kväll på 0,06, så det verkar vara på väg ner.

    Jag tycker jag har ganska bra med växter. I går planterade jag en del cambomba med + tillsatte mer PMDD.

    Jag ska fixa en bild på hur det ser ut nu.

    Fiskarna verkar inte heller mår så bra och för några timmar sedan hsåg jag att en pansarmal låg på botten döendes så jag var tvungen att ge henne/honom dödshjälp Visserligen kan h*n ha blivit dålig av helt andra orsaker, men att det händer just nu gör att jag blir ganska orolig.

    Lämna en kommentar:


  • defdac
    svarade
    Trist att det bråkar så mycket för dig batski. Jag skulle göra 50% vb varannan dag i typ en vecka med fulldospuls efter varje vb tills att det rätade upp sig, dvs du börjar få igång alla bakterier osv.

    Anledningen skulle vara att du inte vet om växterna slukar näring och står näringsbegränsade trots botten/PMDD varpå dom slutar käka ammonium som tydligen finns och blir över i ditt akvarium av någon anledning.

    Eller så har du bara för lite växter i förhållande till ljus och näringsmängd. Hur mycket Ceratophyllum har du? Med jordbotten bör man se till att plantera tätt som sjutton med snabbväxare för att förhindra eventuellt ammoniumöverskott från jorden.

    Lämna en kommentar:


  • batski
    svarade
    Ganska nära men får inte direkt sol. Dessutom har det stått där i över 3 år och jag har aldrig haft dessa problem tidigare.

    Lämna en kommentar:


  • miluhe
    svarade
    Står det nära ett fönster? I mina akvarium har jag bara problem med alger i de som står för nära dagsljus.

    Lämna en kommentar:


  • batski
    startade ett ämne NEEEEJJJ - äckelalgerna är tillbaka

    NEEEEJJJ - äckelalgerna är tillbaka

    Såg precis att de där äckliga algerna är tillbaka och vattnet har börjat bli grumligt i mitt SA-akvarium

    Varför??? Jag har ju startat om akvariet med en ny botten och nya växter, göder med PMDD och har en del ceratophyllum i akvariet. Men algerna växer faktiskt på ceratophyllum(!)

    Jag orkar inte med detta! Snart lägger jag ner det karet helt
Arbetssätt...