Bottengödning

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • tetra 1
    svarade
    Du nancy fick du trådalger?

    Lämna en kommentar:


  • tetra 1
    svarade
    Ok jag hade väl fel då...

    Lämna en kommentar:


  • Tant Nancy
    svarade
    Jag skulle inte lägga bottengödning i ett nystartat kar, inte över huvud taget förresten! Har använt olika typer flera gånger och det har alltid slutat med alginvasion!
    Akvarieväxter är anpassade för att ta upp näring via vattnet, jag skulle köra PMDD i halvdos från början och sedan öka på.
    Bottentäckande växter är svåra, har du tänkt använda co2??? De har annars en förmåga att bli långa och gängliga och absolut inte täcka botten....
    Skulle satsa på något snabbväxande i början, även om det bara är tillfälligt, bara för att minimera risken för alger innan karet är inkört.

    Jag har inte fått mitt nya kar ännu... blir lite avis på dig som fått hem ditt till butiken!!!

    Lämna en kommentar:


  • tetra 1
    svarade
    Du menar seras gödnings grus floadepot tror jag det heter och det ska väl funka bra. ta bara inte för mycket för annars kan järnhalten bli hög vilket kan ge trådalger.

    Men vänta in fler tips.

    Lämna en kommentar:


  • Hella2
    startade ett ämne Bottengödning

    Bottengödning

    imorgon ska jag starta upp mitt nya 240l kar. På djuraffären sa dom att om jag vill ha bra fart på växterna så skulle jag lägga bottengödning under sanden.kommer inte ihåg vad det hette men även gödningen såg ut som sand/grus.Jag tänkte mest ha vallisneria och nån bottentäckare.Jag har läst lite här på zoopet om just bottengödning och det verkar som att det inte ska vara så bra? om jag nu skulle göda med det hur blir det i framtiden försvinner gödningen av sig själv eller?
Arbetssätt...