Jäst CO2

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • defdac
    • January 2002
    • 12751

    Jäst CO2

    Man kan tydligen använda gelatin och göra en "sockerpudding" i sin jästflaska. Sedan häller man på lite jäst utblandat med lite vatten. Poängen är att jästen inte kommer få allt socker med en gång utan sakta äta sig igenom puddingen:
    http://fins.actwin.com/aquatic-plants/month.200102/msg00379.html

    Verkar rätt coolt. Jag tänker testa det.

    http://www.defblog.se
  • olof
    • July 2002
    • 445

    #2
    Hej!

    Mycket smart idee. Frågan är dock om det inte är både enklare och billigare att byta den vanliga socker-jäst blandningen oftare. Jag vill ju inte verka teknikfientlig men den gamla hederliga metoden är nog ännu oöverträffad.

    Mvh

    olof

    Kommentar

    • defdac
      • January 2002
      • 12751

      #3
      Absolut. Har man rutin på att göra en jästblandning varje vecka och man tycker det fungerar bra så ska man ju inte krångla till det.

      Fast det vore rätt häftigt att ha en jästsats som fungerar en månad istället för max en vecka. Jag gissar även att förhållandena kanske skulle bli lite mer stabila med lägre output under en längre tid.

      http://www.defblog.se

      Kommentar

      • olof
        • July 2002
        • 445

        #4
        Hej!

        Väl värt ett försök. Skriv och berätta hur det går.

        Mvh

        olof

        Kommentar

        • Diskusfreak
          • October 2002
          • 187

          #5
          Låter klart intressant, dock får man då frångå sina vanliga dunkar och gå över till hinkar.

          Lättare att ut "geggan" ur dessa.


          "övning ger träning"
          "övning ger träning"

          Kommentar

          • Micke J
            • August 2002
            • 277

            #6
            <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote> Man kan tydligen använda gelatin och göra en "sockerpudding" i sin jästflaska. Sedan häller man på lite jäst utblandat med lite vatten. Poängen är att jästen inte kommer få allt socker med en gång utan sakta äta sig igenom puddingen:
            http://fins.actwin.com/aquatic-plants/month.200102/msg00379.html

            Verkar rätt coolt. Jag tänker testa det.

            <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
            Låter ju mycket intressant defdac.
            Detta måste ju helt klart testas i det karet jag inte har Co2-utrustning till.
            Om det nu skulle hålla i gång hela jäs-processen i tex 1 månad vore helt perfekt.
            varför ska man då blanda en ny flaska varje vecka.
            Ska dra i gång en i morgon för att se hur det går.
            Mvh.
            Micke J

            Kommentar

            Arbetssätt...