Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Tjockt med alger

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Tjockt med alger

  Jag har ett 100l kar och i över ett år har det sett jättefint ut. Har gjort vanliga delvatten byten och två stora byten med rengöring av stenar och glas. För ca fyra mån sedan började det bli alger på framsidan av glaset och på växterna. På blade och på rötterna. Växterna mår inte bra av det ser det ut som, de blir liksom uppätna av det. Har ingen aning om vad för sorts alger det kan vara och varför det kommit. Hur bli jag av med det?

  --------------
  Anneli

  #2
  Det låter som du kanske kör akvariet lite för rent så att inte den biologiska balansen infinner sig eller åtminstone blir skakig, det brukar alger gå igång på rejält.

  Växterna brukar normalt sett kunna hålla sig algfria om dom trivs bra, vilket dom inte gör om man kör akvariet för rent och är för duktig med vattenbyten och rengörning av grus/filter etc. Dvs det är inte växterna som mår dåligt av algerna utan växterna som mår dåligt och därför får alger på sig.

  Det finns lite olika sätt att få lite skitigare vatten som växterna gillar, antingen artificiellt med en helhetsgödning typ PMDD, eller på naturlig väg genom att dra ner på antalet vattenbyten och vattenbytesstorlekarna. Framförallt att aldrig rubba substrat/filter och rota upp växter utan att även göra vattenbyte efteråt.
  http://www.defblog.se

  Kommentera

  Sparar...
  X