Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Trådalger

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Trådalger

  Vad är det bästa sättet att bli av trådalger? Jag har haft dem i ett halvår, men får inte bukt på dem. Mina växter mår toppen så att anubias och svärdsplantor blommar i tid och otid. Allt växer så det knakar och just dessa trådalger också. Finns det någon fisk som käkar dem?
  375 L sydamerikaliknande
  http://www.zoopet.com/akvarium/akvarium.php?NR=164

  #2
  Blir lite lättare att rekommendera fisk om du talar om vilka arter som går i karet nu . Dessa http://www.zoopet.com/fiskar/fisk.php?NR=270 skall vara bra på att käka alger har jag hört (ingen personlig erfarenhet av dem) och Ancistrus är också bra på det.

  Några andra saker att tänka på är
  * Hur mycket mat du ger, för mycket mat främjar algtillväxt
  * Var står akvariet placerat, är det nära ett fönster eller en stark lampa? För mycket ljus kan också ge algproblem.

  Finns säkert en miljon andra saker att tänka på också men de här var vad jag kom på. Personligen tillhör jag den lyckliga skaran som inte har haft några nämnvärda algproblem.
  600 Liters Malawi
  129 Liter Saltvatten

  Kommentera


   #3
   Alltså jag har ett sydamerikakar, men är öppen att bryta upp detta om det finns någon fisk som löser mitt problem med trådalger. De uppkom när jag började tillsätta co2 och göda med PMDD. Detta för ett drygt halvår sedan. Nu har jag lagt av med både co2 PMDD för att se om det skulle hjälpa med att få bukt med dessa trådar. Det har blivit lite bättre, men fortfarande är tillväxten hög av nya trådar. Jag vill ju helst kunna göda med co2 och tillföra PMDD för växterna växer så det knakar. Lite andra alger har jag klart problem med men inget i den utsträckning som jag har trådar. Så det är just trådar jag skulle vilja ha tips för. Algbekämpningschemat har inte så mycket om trådalger...
   375 L sydamerikaliknande
   http://www.zoopet.com/akvarium/akvarium.php?NR=164

   Kommentera


    #4
    Trådalger trivs vid samma premisser som växter, men om dom klarar att sätta sig på växterna så växer dom definitivt inte så dom knakar.

    När du fått fart på växterna med PMDD och CO2 och bra med ljus så kommer du få trimma så mycket att trådalgerna inte har en chans.

    Enda gången växtakvarier har problem med trådalger är när man precis börjat med vattengödning och CO2 och trådalgerna är snabbare på att reagera än växterna på de nya förbättrade förhållandena.

    Det sämsta man kan göra i det läget är att lägga av med gödningen och totalt förvirra växterna innan dom hunnit acklimatisera sig och fått rejält med fart.

    När burkens snabbväxare tar sig upp och täcker ytan varje vecka så kommer inte trådarna att ha en endaste chans. Dels trimmar du bort dom iom att du slänger allt snabbväxarrens och dels blir dom utskuggade direkt.

    Växterna diggar stabilitet, så ge nästa PMDD-resa lite mer tid och var extremt anal med CO2-nivåerna.
    http://www.defblog.se

    Kommentera

    Sparar...
    X