Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

flytväxt från plantagen

Kollapsa
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  #16
  Ursprungligen postat av Azur Visa inlägg
  Ja, jag har hört att Wolffian skall vara svår. En botaniker jag pratade med sa att bästa sättet att odla den var att ha ett gäng kärl med både vanlig andmat och wolffia - tydligen är den tåligare om det finns andmat i närheten - och ifall den dog ut i ett kärl så "sådde" man från ett annat kärl.

  Skulle tydligen finnas här på Bergianska, men jag kan inte minnas att jag sett nånting sånt där.
  Jag och mina kompisar fick också intrycket att den skulle funka bättre tillsammans med andra växter, antar att det delvis beror på att vattnet blir mer stillastående, och även om de inte har någon biomassa att tala om så gör de väl slut på nånting ganska snart när man håller den i små byttor. "Vårat" tropiska växthus i botaniska har tyvärr varit stängt sen länge för renovering, men det ska öppna till våren, ska komma ihåg dig om jag lyckas byta till mig lite Wolffia, personalen brukade inte vara direkt omöjlig när man kunde förse dem med arter de hade svårt att få tag på som dom skulle ha

  Dom borde ju ha på Bergianska, den är ganska lätt att missa, om man inte verkligen letar efter smått.

  Var det någon som kom fram till vad trådstartaren hade köpt för art? Man kanske skulle ge sig av till plantagen och kolla.

  Kommentera


   #17
   Ursprungligen postat av landstrykeren Visa inlägg
   Ja hornsäv finns de i mängder men andmat har jag nog aldrig sett, föresten är de försent för att hitta sånt nu?
   Det är väl lite tveksamt, men jag tror det borde gå att hitta andmat fortfarande i dalarna, hornsärven har nog lagt sig på botten i väntan på nästa sommar skulle jag tro.

   Hornsärv är svår att skicka, den tenderar att dö av transport, men vanlig andmat är vi nog många som kan skicka mot porto-kostnad.

   Kommentera


    #18
    jag köpte dom i barkarby stockholm
    kosta en femma
    den skulle igentligen kosta runt 30 men killen visste inte va det var för produkt nummer så ja fick den för 20, plus att d va 70 procent på alla flytväxter
    300 L
    1:2 Otter Point |1:1 Strawberry Red | 3:3 Golden | 3:3 Mari Gold | Golden Nugget L081 , Ancistrus leucostica

    Kommentera

    Sparar...
    X