Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Hydrokultur nya innegrejjen

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Hydrokultur nya innegrejjen

  http://www.greenfortune.com

  Såg artikeln i Ny Teknik:
  http://www.nyteknik.se/pub/ipsart.asp?art_id=41448

  Det roliga är att det Estimative-index baseras på hydrokultur.
  http://www.defblog.se

  #2
  Det var ju ganska intressant, men dyrt! (Tyckte jag iaf...) 1250 spänn tror jag det stod? Fast... det är väl som du säger att det här har väl vi (du) redan fattat, fast vi ställer våra växter i ett akvarium (där vi dessutom har fördelen att kunna pynta med en och annan firre)och tillsätter billig gödning?! Ganska kul att man är ajour med tekniken alltså !
  Mina växter växer nuförtiden väldigt bra och blommar mer frekvent sedan jag började vattna med akvarievatten med pmdd-rester i. Klart billigare, och så kan jag välja SNYGGA krukor istället för vita plastmojar...


  Kommentera


   #3
   Det är ju mest kul om folk får upp ögonen för hydrokultur och vattengödning som jag ser det. Det var någon designer som använde deras produkt i Room-Service, så visst är dom snygga, men det passar nog mer 60-tals-retro-stuket vilket är för en lite mer modekänslig och rik publik.

   Att dom i deras bruksanvisningar även nämner vilka näringsämnen som är i deras gödning och att man naturligtvis kan använda en egen näring gör att dom känns lite mindre profit-hungrande.

   Det är ju väääldigt enkelt för oss akvarister att göra en egen tychon-variant om man vill testa hemma 8)
   http://www.defblog.se

   Kommentera


    #4
    Attans... verkar ju som om man kan köra det som sidospår till akvaristiken för att tjäna stålar dårå... drygt 1200 spänn för lite plast, en pump och gödning... *kikar på gödningssäckarna som står och dräller*

    Kommentera


     #5
     *kikar på gödningssäckarna som står och dräller*
     haha exakt min tanke också 8)

     Man blev lite sugen att testa i någon behållare - tillsammans med en TDS-mätare borde man ganska enkelt kunna se när man bör stoppa mer näring, utan att vara rädd för uppbyggnad och alger.
     http://www.defblog.se

     Kommentera


      #6
      har kört en del hydro förr och man kan lätt bygga ihopp det för nån hundralapp.

      plastbalja med lock, skär hål för krukorna som ska hänga ner, luftpump med en 4 - 5 luftstenar på sen är det bara att köra. själv körde jag blåkorn som är helt okey näring för hydro men det lär väl å fixa till bättre om man är hajj på näring. Sen bytte jag vattnet regelbundet.

      testat en hel del olika växter roligast var nästan jordgubbar som fick otroligt stora å fina plantor.
      /Mats Åhrman
      http://www.gosatta.org
      http://www.stockholmsciklidklubb.com
      http://www.ciklid.se

      Kommentera


       #7
       Wee!! Jordgubbar!! Då kan man ju kränga dem med!! Annars behöver man väl knappast vara rädd för algerna i en hydrokultur. Kör som Estimative Index, fast med längre intervaller - byt rubbet och tillsätt ny gödning. Alternativt köra svart balja för att minimera infallande ljus. Klart värt att testa!! *sugen* Trist att mörkare årstiden är på gång så att man tappar i ljus... men vintern kan användas till att klura ut nya projekt!!

       Hilsen,

       P

       Kommentera


        #8
        Tycker att det här är spännande nog för att bumpa,
        Plus en länk till: http://www.youtube.com/watch?v=84zYe2Bq_zs
        My internet should be readonly.

        Kommentera

        Sparar...
        X