Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Fula växter

Kollapsa
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Fula växter

  Välkommen till min nybörjarfisksoppa! Jag har nog i Sveriges särklass fulaste växtakvarium. Det är synd att det inte finns någon tävling för detta.

  Till att börja med skulle jag vilja ha hjälp av identifiering av mina fula växter, växthandeln här har inga etiketter. Inser att två av arterna är Javamossa och Vattenpest, men i övrigt?

  Sedan är frågan vad jag kan göra för att få det hela mindre fult. De har vuxit vilt i tre månader, kanske dags att beskära? Drottningrasbororna är dock förtjusta i mängden grönska att gömma sig bakom.

  Länk

  #2
  Uppdatering:

  Måste nog reda ut växthärvan som syns på bilden. Stör mig på den fula färgen på växten och vet inte om det har något med gödning/koldioxid/belysning att göra. Köpte dessutom två växter tidigare tillsammans med de andra som inte klarade sig så förhållandena är säkert inte optimala på alla sätt.

  Köpte igår Anubias samt ytterligare någon okänd växt som jag ska se om de överlever. Ska sätta mig och identifiera allt själv om jag inte får svar; butiken gav mig vissa svar tidigare men jag har såklart glömt namnen eller så hade jag inte frågat. Skulle egentligen föredra att gå mer vetenskapligt tillväga, men här ute på landet (Enköping) får man ta vad som erbjuds om man saknar bil.
  Senast ändrad av Fiskburken; 2019-06-02, 20:19.

  Kommentera


   #3
   Ser ut som en Hygrophila Polysperma. Jag hade klippt ner och planterat de nya skotten bredvid d gamla så att du får en buskigare effekt och inte bara växer i höjden.
   Det samma gäller d flesta växter, plantera dem i grupper.
   Stängelväxter har ju en tendens att förgrena sig där man klipper så man får en tätare tillväxt.

   Kommentera


    #4
    Tack Jonas. Jag ska prova det du föreslår när tid medger, det är säkert det som behövs för att få akvariet att se mer vettigt ut. Ska passa på att ta ut innerfiltret med eftersom jag installerat ytterfilter så att det blir mer plats för växterna.
    Senast ändrad av Fiskburken; 2019-06-03, 22:43.

    Kommentera


     #5
     Efter en del beskärning:

     https://imgur.com/q74kx2u

     Får se hur det artar sig.
     Senast ändrad av Fiskburken; 2019-06-05, 18:40.

     Kommentera


      #6
      Är nån hydrocotyle ser jag nu oxå

      Kommentera


       #7
       Tackar, Hydrocotylen är ny ja. Satte den i bakgrunden men skall nog flytta den till förgrunden (om den överlever) som bottentäcke. Bladen är dock väldigt ljusgröna på gränsen till gula; ska prova tillsätta näringsämnen för första gången imorgon.

       Min nya Anubia såg fin ut ett tag, men den verkar vara mina skräpsnäckors favoritfoder och börjar nu se ut därefter...

       Kommentera

       Sparar...
       X