Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Byta belysning i 54 L

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Byta belysning i 54 L

  Jag skaffade ett litet 54 L som jag från början tänkt använda som karantän eller lekakvarium. Ändrade mig sen och tänkte försöka få till ett snyggt aquascape. Har fixat soil, powersand och co2 kit är påväg.

  Dessvärre insåg jag häromdagen att belysningen i det tillhörande locket inte kommer vara tillräckligt för den typen av växter jag vill ha. Valde ju inte heller led utan det är 15w t5 lysrör. Antingen köper jag ett nytt lock med led men då är frågan om 8 w kommer vara tillräckligt? Sen prismässigt ligger ett nytt lock med tillhörande led inte långt ifrån det typen av ramp man kan ha ställbart direkt på glaset med öppen yta. Har sett att det finns 48w i adekvat storlek, med full spektrum ljus. Men är det värt några hundra extra, alltså kommer skillnaden vara oerhörd?

  Tips idéer mottas tacksamt. Det optimala hade såklart varit om jag från början skaffat ett akvarium optimerat för aquascaping, men men.

  #2
  Vet ju inte vilka växter du skall ha, men ljuskrävande arter kräver absolut klart mer än 8 w. Sedan kan ju en reflektor på ett lysrör öka effekten på lysrör högst markant.
  Akvaristiska hälsningar
  Kjell
  Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
  Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

  Kommentera


   #3
   Kanske att Kjell missade att du menade 8 watt LED och finns inga reflektorer till dem (så vitt jag vet) men det är betydligt mer ljus än 8 watt lysrör. Jag kör aquael leddy slim på 10 watt i ett 170Liters och det är ganska snålt men funkar med anubias, cryptocoryne, javamossa, javaormbunke
   Viva Leo Buscaglia

   Kommentera

   Sparar...
   X