Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Alger?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Alger?

  Hej! Startade mitt akvarium för ett par månader sen och allt har funkat bra, men nu har mina växter blivit missfärgade, får också en brun/orange fläckig yta på insidan av glaset på vissa ställen.. Är det alger eller vad kan det vara och hur får jag bort det?

  Tacksam för svar!

  #2
  Låter som kiselalger. De är nästan alltid först i nystartade akvarier. De kommer att försvinna med tiden, men vill du bli av med dem från rutan lossnar de lätt med en vanlig algmagnet eller algskrapa.

  Skickat från min GT-I9505 via Tapatalk
  // Mats, a.k.a. Knax  "All's well that ends." - Unknown

  Kommentera


   #3
   tack för svar!
   Man kan alltså inte tvätta bort dem eller använda något speciellt medel? Klarar sig växterna eller kommer jag behöva köpa nya efter en tid?

   Kommentera


    #4
    Jag brukar strunta i magnetskrapan och bara använda vanliga (obs helt nya) kökssvampar till rutorna. Har lyckats få grus med magneten och gjort stora repor.

    Kiselalgerna brukar gå lätt bort och det räcker säkert att du petar försiktigt på växterna för att det ska lossna. Jag har aldrig behövt slänga en växt på grund av kiselalger.

    Ett tips är att, om möjligt, undvika de mesta medel till akvarierna. Och bara använda det om det verkligen, verkligen är nödvändigt (Ex vid sjukdom, beredningsmedel etc)

    Lycka till!
    Senast ändrad av simka; 2015-12-01, 18:18.
    450L Malawi - Pågående projekt
    180L Malawi - Avvecklat
    60L Rasboror & tetror - Avvecklat

    Kommentera

    Sparar...
    X