Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

substrat?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  substrat?

  vilket substrat är att föredra till växtakvarium? sett att soil ska va bäst, men även dyrt. någon som kan rekommendera någon annan billigare variant?
  eller kan man blanda olika substrat? akvariets bottenyta 150x60 så de lär bli dyrt att enbart använda soil.

  #2
  Soil där det skall planteras och sand för övrigt är ju vanlig lösning. Tropicas soil är inte så dyr. Annars kan man lägga JBL Aquabasis eller Tropicas motsvarighet i ett lager under grus eller sand för att få ett mera långtidsverkande substrat.

  Kommentera


   #3
   Vanlig ekologisk matjord har jag kört med i botten på alla mina burkar, jag blandar med kattsand (ej klumpbildande) för att det inte skall bli för kompakt och sedan har jag på den sand/grus som jag önskar. Har alltid fungerat för mig och det växer så det knakar
   430 L Sydamerika
   54 liter Froglife
   30 liter Räkfrossa
   40 liter Mini-damm på balkongen utan invånare

   Kommentera


    #4
    okej, men blir det inte vattnet för stillastående under sanden? eller kör du grova korn på sanden? jag har en slags jord som jag använt när jag byggt bakgrunden, tror du att den kan funka istället för matjord eller innehåller matjorden ämnen som växterna vill ha? http://www.exo-terra.com/en/products/jungle_earth.php

    Kommentera


     #5
     Ett lite sent svar kanske, men vitsen med 'soil' är att den håller längre och ska garantera näring i 1år+ om jag inte missförstått det hela. Lycka till med grejjerna!
     35L planterat växtakvarium ][ Projekttråd <- Försök till aquascape

     Kommentera

     Sparar...
     X