Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

bba eller staghorn? Hjälp att identifiera alger och orsaken till problemet

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  bba eller staghorn? Hjälp att identifiera alger och orsaken till problemet

  Akvariet – 120L varitigång i minst 2,5 år, göder med dubbeldos pmdd 1 gång/v (harsenaste 2 veckorna även slängt i ytterligare en dubbeldos mitt iveckan). Kör co2 genom mäsk. Byter 40-50% vatten en gång i veckan.Använder ytterfilter och har en extra streamer tillfiltrerarräkorna.


  Problemet - Behöver hjälp attidentifiera algerna i mitt kar, velar mellan om det är bba ellerstaghorn. Har även trådalger men de är lite lättare attartbestämma Ber om ursäkt om inlägget är aningen svamligt menfråga om det är något jag har missat!


  Det är framföralltanubisen som är drabbad,(http://dl.dropbox.com/u/93251607/IMG_4056.JPG)och framförallt den anubis som sitter mitt i karet som kan få lite solljus på sig när vi inte är tillräckligt snabba med att dra förgardinerna. Även svärdsplantan som befinner sig framför anubisenhar alger på sig (http://dl.dropbox.com/u/93251607/IMG_4055.JPG).


  Framförallt svärdplantan och gallerbladet visar även tecken på att ha näringsbrist, där av den extra dubbeldosen pmdd mitt i veckan.


  Till och från så haräven crinumen och vallisnerian haft alger på sig, just nu är dedock förskonade så finns inga bilder på det.


  Så frågan är nu vad ärdet egentligen för alg jag har och vad gör jag åt den?


  Eftersom algproblemenbörjade när våra bolivianska fjärilsciklidyngel började blistörre och käka mer så tänker jag att vi kanske helt enkelt harför hög belastning i karet? Men skulle vilja veta om jag är heltute och cyklar och problemen beror på nåt annat?


  I karet just nu finns –7 st yngel (ca 5 månader gamla och de är redo att flytta vidare menhar inte blivit av att fiska upp och sälja)
  3 vuxna bolivianskafjärilsciklider
  2 pansarmalar
  1 otocinclus
  6 rödmunstetror
  2 filtrerarräkor


  Tror ni att det är fisk lasten det beror på? Eller kan det vara något annat som är problem?


  Vill skaffa flerpansarmalar och ottosar när ynglen har flyttat (tycker synd om domsom är ensamma, eller pansarmalarna är ju 2 iaf, så de vill nog ha lite sällskap). Skulle det ställa till med problem att ha i ytterligare fisk efter att ynglen är borta?


  Har ganska mycket växter(http://dl.dropbox.com/u/93251607/IMG_4060.JPG)och även en ganska stor rot i karet. Kan den stora växtmängdenställa till det på något sätt?


  Tacksam för all input jagkan få!

  /frida

  #2
  Bba.
  Den som är lättsinnig nog att lyssna på vad en varmluftsballong som jag säger gör det på egen risk och mot bättre vetande!

  Kommentera

  Sparar...
  X