Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Fenröta.

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Fenröta.

  [b]Hej på er!
  en fisk har just dött för mig <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>ytterst tråkigt, jag har även upptäckt att 2 st andra är smittade av sjukan. nämlifen FENRÖTA, ja vad jag tror i allafall, dom är ljusa i kanten på fenan och den tynar sakta bort.. *suckar* vad ska jag medicenera med? är sjukdommen väldigt farlig och hur lång tid tar det innan dom blir friska?
  har haft i grovt salt men märker ingen skillnad vad ska jag göra?

  tacksam för svar innom kort.

  MVH thess


  #2
  här: http://www.fohrman.se/akvarium/artikel_visa.asp?NR=212 kan man läsa följande:

  "Bakteriell fenröta
  Symptom: Mycket smittsam sjukdom som ofta orsakas av dålig miljö i akvariet. Först uppträder en blek beläggning längst ute på fenorna, denna bleka beläggning sprider sig sedan allteftersom fenorna fräts bort.
  Åtgärd: Använd en akvariefiskmedicin som innehåller Nifurpirinol (Nitrofuradantin, Furazolidone). Tillsätt grovsalt. Höj vattenkvalitén."  Fridens liljor,
  <b><font color=red>Klas</b></font id=red>

  Kommentera


   #3
   tack så jätte mycket blaps!

   undra vad jag gjort för fel.. *skäms* men dom andra mår bra, kan det vara dålig avel på fisken?

   jag bör medicinera mitt 60 l för säker hets skull för en annan har visat sig osså vara smittade även andra. och typiskt är djuäffärena stängda imorrn så det får bli på tisdag.

   MVH thess

   Kommentera


    #4
    Hej! jag har nu medicenerat akvariet och hoppas på att det ska bra, skulle vara trevligt om ni kunde hålla tummarna för mig.

    Kommentera

    Sparar...
    X