Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Camallanus

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Camallanus

  Jag har fått in blodmask i mitt akvarium. Hur ska jag behandla? Har guppy vuxna och yngel, kardinaltetror och räkor. Det är gyppierna som har synliga maskar i analen. Har förstått att räkorna ej tål Sera nematod så hur gör jag?

  #2
  Läste att Levamisol ska vara räksäkert. Någon som provat det?

  Kommentera


   #3
   Antingen skulle jag placera räkorna i en annan behållare eller chansa och medicinera med dem kvar! Jag skulle behandla på en gång med nematol!
   Viva Leo Buscaglia

   Kommentera


    #4
    Har beställt Nematol men om jag tar ur räkorna när kan jag då sätta tillbaka dem? Är det inte stor risk att jag återkontaminerar akvariet då?

    Kommentera


     #5
     Jag vet inte om räkor kan drabbas av camallanus... men om dem går i ett naket kar så kan man granska dem närma och sen lär de gå där minst 3 v. eftersom andra behandlingen med nematol är efter 3v. (och den ska man inte hoppa över)
     Viva Leo Buscaglia

     Kommentera


      #6
      Räkor är väldigt känsliga för just Nematol (alla räkor och mindre tetror klarade inte nematol i mitt kar). Räkor kan även vara smittbärare för dessa eländiga maskar.

      //Inger
      "Felix qui potuit rerum cognoscere tempus" - Lycklig är den som förstår händelsers orsaker.

      Kommentera


       #7
       Idag har jag tagit ur räkorna och medicinerat med Nematol i akvariet. Undrar om jag vågar sätta tillbaka räkorna ( blue Diamond) om en månad?

       Kommentera

       Sparar...
       X