Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Var köper man metylenblått?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Var köper man metylenblått?

  Hej!

  Var får man tag på metylenblått nuförtiden? Apoteket har slutat sälja medlet. Nå´n som vet?

  MVH Tommy K  Tommy K
  MVH Tommy K

  #2
  <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Var får man tag på metylenblått nuförtiden? Apoteket har slutat sälja medlet.<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>Jag visste inte att de slutat sälja metylenblått, är du säker? De kanske bara har ett annat namn på det? Nåja, om de nu inte säljer det så kanske det är lämpligt att höra med andra akvarister och akvarieföreningar som köpt på sig ett lager med kristaller. Om inte det lyckas, så kolla med skolor som har biologi och kemi undervisning. Sedan tror jag att det finns en del kemiska och biologiska industrier som använder sig av metylenblått, så du kan ju kolla med dem också om du inte får tag i det på annat sätt.

  ~~~ Max Photo ~~~
  ~~~ Max Photo ~~~

  Kommentera


   #3
   hej på er,, jag undrar vad det e' för nåt och vad man använder det till det ni pratar om!! Niclas

   "I glada vänners sällskap är även vatten en god dryck!"
   "I glada vänners sällskap är även vatten en god dryck!"

   Kommentera


    #4
    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>...vad det e' för nåt och vad man använder det till...<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>Inom akvaristiken används det främst för att bota sjukdomar samt bekämpa/förebygga mögelsvamp. Metylenblått är t.ex. mycket användbart för att förhindra/sakta ned mögelangrepp på rom så att man får mer yngel av arter vars rom är känslig för mögel. Denna medicin är ganska harmlös mot de flesta fiskar och växter samt det biologiska systemet i övrigt, vilket gör att man kan "höfta" doseringen i ett sällskapsakvarium utan att oroa sig att allt i akvariet dör av en överdos som med vissa andra medel.

    Vanligtvis köper man kristaller/pulver som man löser lite grann av i vatten, vilket ger en mycket starkt blå färg. Vid hantering av fast form, gör det över ett ställe som går att lätt att skölja av eller kasta, lämplig plats är t.ex. diskhon med en gammal dagstidning på, för minsta gnutta som spills någon annan stans kan ge stora färgfläckar vid kontakt med fukt eller vätska. Silikonfogarna i akvariet brukar också missfärgas något vid behandlingen, men det spelar mindre roll.

    I fast form håller sig metylenblått jättelänge, så man behöver inte bry sig om bäst före datum. Eftersom det är så drygt har det också varit extremt billigt (om man har stor åtgång) i jämförelse med andra medel som man kan köpa i pytteflaskor i zooaffärer.

    ~~~ Max Photo ~~~
    ~~~ Max Photo ~~~

    Kommentera


     #5
     <img src=extra_smiley_graduate.gif border=0 align=middle>tackar för svaret,, ursäkta att jag hoppade in i ämnet utan att kunna hjälpa till, men jag blev så nyfiken !!// Niclas

     "I glada vänners sällskap är även vatten en god dryck!"
     "I glada vänners sällskap är även vatten en god dryck!"

     Kommentera

     Sparar...
     X