Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Döda scalarer

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Döda scalarer

  För någon månad sedan så dog två av mina scalarer med någon dags mellanrum. De åt bra men så tyckte jag att de såg väldigt tunna, nästan utmärglade ut. Strax efteråt så förlorade den ena fisken förmågan att simma kontrollerat och dog sedan. Förloppet från att den förlorade styrseln tills att den dog tog max ett par timmar.

  De två kvarvarande levde vidare till synes oberörda men så för några dagar sedan så såg jag att de såg lika tunna ut och så igår dog den ena på samma sätt som tidigare.

  Kan jag ha inbillat mig det här med att de såg så magra ut ? Kan detta ha med dålig vattenkvalitet att göra ? Eller någon parasit ?

  Är det någon som kan tipsa mig om hur jag ska avgöra detta ? Det känns väsentligt med tanke på nyinskaffning av fiskar.


  #2
  Det kanske är så att dina scalarer har fått Flagelater, en parasit.
  Är de röda i bröstfenornas bas?

  //Annika

  Kommentera


   #3
   Jag tycker mig inte ha sett något sådant men jag får väl hem och kolla noga.

   Jag tycker inte att jag har kunnat se några andra symptom överhuvudtaget. Men vem vet om man får tips på vad man ska kolla.

   Kommentera


    #4
    Scalarer ser oftast magra ut. Men kan de ha blivit extra magra? hm... Tvättade du akvariet efteråt att de hade dött? Det kanske var en sjukdom som smittade sig... Samma sak har faktiskt hänt min salt&pepparplaty Peppi. hon var väldigt mager och tappade balansen i vattnet för ett par dagar sen. <img src=icon_smile_question.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_irked.gif border=0 align=middle>

    Kommentera


     #5
     Det kan inte vara så att du fått för varmt i akvariet? Jag upptäckte att mina altum stod och flämtade vid ytan och två av dom hade redan dött. Jag vet bara att jag hade över 30 grader och syrenivån i vattnet blev sannolikt väldigt låg. Nu kör jag utan täckglas och alla pumpar riktade mot ytan.

     mvh
     /Jerka R
     www.jerka.nu
     mvh
     /Jerka R
     www.jerka.nu

     Man lär sig något nytt varje dag, igår lärde jag mig att man inte skall snyta sig med öppen mun.

     Kommentera

     Sparar...
     X