Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Fiskarna simmar upp och ner längs rutan.

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Datate
  svarade
  Läste på något forum (här eller ciklid.se) att just Silverhajar brukar göra så efter att ha ätit. Det är ett slagt maktbetéende för att visa vem som är starkast. Silverhajar har tydligen aldrig lyckats få till lek i fångenskap, så risken att dom skulle leka är nog ganska obefintlig tyvärr...

  Kommentera:


 • gugges
  svarade
  Nån som känner till parningriterna runt silverhaj? jag har 4 st varav 2st ständigt simmar ihop som om de är skruvade runt varandra! de hakar tag i varandra med fenorna o sen åker de runt hela stället, tål att tillägga att den ena ibland jagar bort de andra silverhajarna för att sedan omdelebart gå tillbaks o trassla in sig med den andra silverhajen igen! parnings rit?? står inte nått om det i beskrivningen här!

  Kommentera:


 • gosatta
  svarade
  många fiskar gör så i början anledninge n är att ja glaset är ju genomskyndligt både inne och utifrån så fiskarna ser itne var akvariumet tar slut. Så det tar ett tag innan dom lär sig sina "gränser" och då brukar de beteendet avta.,

  Kommentera:


 • bubbis
  svarade
  Hade tidigare ett gäng med siamesiska algätare som gjorde samma sak. De verkade inte stressade eller sjuka, utan verkade tycka om att fara upp och ned på framrutan. Det kanske är samma sak med dina silverhajar. Lämnade dock tillbaka siameserna där jag köpte dem för intrycket av akvariet blev lite stökigt, med deras "stirriga" beteende.

  Kommentera:


 • jema
  svarade
  jag har nu ingen silverhaj, men jag har märkt att min största svärdbärare gör så där med. ibland så häftigt att hon plaskar upp vid ytan. han gör det om jag släckt ner i rummer för snabbt. om jag bara långsamt skruvar ner ljuset med dimmern så gör hon det inte så jag tror hon helt enkelt är lite nervös.

  Kommentera:


 • Datate
  svarade
  Jo, jag har märkt att dom är lite mer på G nu... Det är ett jäkla dra i dom när dom fäller fenorna å kör som torpeder genom hela karet. Återstår å se om dom får bo kvar hos mig, eller om dom får flytta någon annan stans...

  Kommentera:


 • JR
  svarade
  mina brukar simma längs rutan med... inte så ofta när de vant sig, men flyttar man dem verkar det som om de gör det mer..vet inte varför..
  hade två stora silverhajar med innan..tog nån vecka innan de lugnade ner sig efter en flytt, är nog ingen fara! bara vänta & se..

  Kommentera:


 • Datate
  skapade ett ämne Fiskarna simmar upp och ner längs rutan.

  Fiskarna simmar upp och ner längs rutan.

  Kan väl börja med att säga att jag egentligen inte tror att mina fiskar är sjuka, men jag vet inte var jag skall skriva annars.

  Har 2 silverhajar (vet att det är stimfisk, men har inte kunnat skaffa flerännu) i mitt nystartade 375kar.
  Pga platsbrist var jag tvungen att flytta dom från mitt tillfälliga 90liters till det nystartade, redan 1 dag efter att jag fyllt det med vatten för första gången.

  "Problemet" ligger i att fiskarna alltsom oftast simmar upp och ner längs rutorna som om dom ville komma därifrån.
  Har tyvärr inga tester så jag har ingen aning om vad Ph eller Nitritligger på, har även lite problem med tempen. Ligger mellan 26-30c.

  Vadär det som kan orsaka detta, är det en vanligt förekommande symptom till något av de sakerna jag räknade upp dvs, för varmt vatten, mycke Nitrit eller fel pH?

  Något förslag på hur jag kan göra. Har matat väldigt sparsamt (dom äter nästan inget endå just nu), har gjort ett 33%-igt vattenbyte.
  Akvariet har varit igång sedan i Onsdags eftermiddag å fiskarna har varit där sedan i torsdags eftermiddag.
Sparar...
X