Vad är det som händer? Apistogramma Hongsloi

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • _spajder_
    • April 2006
    • 10

    Vad är det som händer? Apistogramma Hongsloi

    För en vecka sedan strök en hona med. Hon var den som aldrig riktigt fick något revir, de andra honorna höll henne i perioder väldigt kort, spelade ingen roll vart hon var i akvariet så var dom på henne. Hon hade en vit fläck på huvet när hon simmade väldigt sakta och flämtade oavbrutet. Var inte alls svårfångad.
    Hanen i akvariet har varit "slö" och gömt sig de sista 2 veckorna kommit fram korta stunder och även han flämtande, tappat sin färgprakt. Idag så simmade han vid ytan och flämtade. Fångade honom lika enkelt som med honan som var dålig. Han hade ett liknande vit märke på huvet som på den honan jag fick ta bort.
    Det som väckte min oro lite mer var att han hade "hål" på ena sidan av gälarna. även röda prickar neråt undersidan av huvet på den sidan. se bild. http://www.ladda-upp.se/bilder/zdrqglesvdlfht/. Vad är det som händer?
    Fick yngel på apitogrammorna för 2 månader sen, sett lek fram till för 2 veckor sen när något hände med hanen.






    1/ Hur stort är akvariet? 152L
    2/ Vilken filtrering använder du? 1 st innerfilter eheim pickup 160
    3/ När startade du akvariet? 5 månader sen.
    4/ Om akvariet är nytt (mindre än 2 månader från att de första fiskarna las i) – hur många fiskar startade du med och vilka fiskar? Hur länge dröjde det innan du la in ytterligare fiskar?
    5/ Vilka fiskar har du i akvariet idag? Hur många av respektive och ungefärligen vilken storlek har de? 2 apistogramma hongsloi honor, 2 ancistus, 28 kardinaltetror.
    6/ Har du växter i akvariet? Hur många (ungfär) och vilka? 3 anubias
    7/ Vilka pH och KH-värden har du på kranvattnet? alla värden ligger bra till på mina stickor.
    8/ Vilka pH, KH och nitritvärden har du på akvarievattnet? KH skall vara taget minst en dag efter det senaste vattenbytet Alla värden ligger bra till på mina stickor.
    9/ Hur ofta och hur mycket vatten byts? 30-45 liter var 7:e dag.
    10/ När genomförde du det senaste vattenbytet? Hur mycket byttes då`? 4 dagar sedan 40 liter
    11/ Har du på sistone (senaste månaden) lagt i någon ny inredning (stenar, rötter etc.) i akvariet eller gjort någon större ommöblering? nej.
    12/ Har du på sistone satt in någon ny fisk? Om ja, höll du dessa i karantän innan de släpptes ner i huvudakvariet? Om ja, hur länge? Nej
    13/ Har det under det senaste halvåret bytts vattenledningsrör eller varmvattenberedare i fastigheten där du har akvariet? Nej
    14/ Vad matar du fiskarna med och hur ofta får de mat. Levande artemia, och flingfoder oftast matas dom en gång om dagen. med flingfoder blir det artemia blir det en dags uppehåll efter en ordenlig matning.
    15/ Har du nyligen bytt foder? nej
    16/ När började fiskarna bli sjuka och hur var symptomen då? Se ovan
    17/ Har några dött, i å fall vilka och hur tätt har de dött? Se ovan
    18/ Har fiskarnas beteende förändrats? Exempel: andas hastigt; står vid ytan; skyggare; äter inte etc. etc. Se ovan.
    19/ Finns det några synliga sjukdomstecken på fisken -exempel: prickar, svamp (typ bomullstussar), bölder, sår etc.? Om så är fallet beskriv var de sitter, mängden och hur stora de är. se bild.
    20/ Har du redan medicinerat? Om så är fallet – vad blev resultatet?
    21/ Beskriv händelseförloppet så noga som möjligt – t.ex. om alla sjuknade in samtidigt eller var det först en, sedan två osv?
    22/ Tar du direkt bort döda fiskar? JA.
    152 L Sydamerika
    4 Apistogramma Hongsloi
    28 Kardinaltetror
    2 ancistrus
Arbetssätt...