Två svärdbärarhonor och en guppyhona död på tre dagar

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Anne Gisela
    • October 2012
    • 425

    Två svärdbärarhonor och en guppyhona död på tre dagar

    De två svärdbärarhonorna har under en tid betett sig konstigt, stått t ex i pumpblåset och hovrat, trampat vatten, under långa perioder. Dock ätit. Och ibland simmat omkring. Men nu senaste tre dagarna har de varit döda, en varsin morgon.

    En guppyhona var svälld, såg gravid ut, men bajsade extremt tjocka korvar. Likaså henne fann vi död en morgon.

    Det enda vi ändrat i karet är att vi släppt ned två st palettciklider "nange" och en trasig lerkruka för dem att boa i. Hanen skyddar sitt revir en del, men verkar inte jaga någon, inte dagtid i alla fall.

    Vad kan ha hänt? Själv gissar jag på att svärdbärarna drabbats av ngn parasit, men kan de andra fiskarna ha blivit smittade då? Där i har vi även ancistrus, sorgmanteltetror, eldstjärt, kuhlii, dvärggurami.

    Karet startades i mitten av oktober, är på 125 l, och vi gör delvattenbyten varannan vecka, matar 1-2 ggr/dag och kollar nitrit då och då och den är noll. Grovkornig sant/grusbotten, väldigt mkt växter både låga, höga och flyt, grottor och grejer att gömma sig i.

    Nu tänker vi inte fortsätta med svärdbärare och guppy då de ju är så himla känsliga - men vi vill ju inte att övriga ska bli sjuka!
    Life's not about how to survive the storm, but how to dance in the rain.

    Juwel Rio 240 SA, Juwel Rio 125 TA, Fluval Edge 46 räkor
Arbetssätt...