Ryckig barb

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Rebah
    • January 2012
    • 410

    Ryckig barb

    Hej

    Jag jobbar extra i en djuraffär och vi fick nyligen in en sändning med firrar. De var alla fina, men en av barberna blev sjuk dagen efter de anlände.

    Den började simma ryckigt och flöt med strömmen, verkade inte kunna hålla sig på rätt köl. Trodde inte den skulle överleva natten men ville ge den en chans så satte den i ett eget litet sjukkar.
    Dagen efter verkade den bättre, simmade nästan som vanligt om än väldigt försiktigt, men rycker fortfarande med huvudet. Har inte sett detta förut så vet inte vad man ska medicinera emot. Ser inte några synliga sjukdomstecken, möjligtvis är den lite röd vid gälarna.

    Den gick i ett 100L kar tillsammans med övriga barber (odessa) plus ett stim med purpurhuvudsbarber, men går nu själv i ett litet sjukkar. Resten av barberna ser helt ok ut. Dessa är alla från samma leverantör och kom samma dag.

    Tempen i 100L karet ligger på ca 22-23C och något svalare i sjukkaret. Jag bytte vatten (1/3) ca 3 dagar innan de kom, och det var tomt tills dess. Inte helt säker på pH/KH, men vårt kranvatten är rätt mjukt så vi har kalksten i det karet, och då det var bytt nyligen så borde pH't inte ligga under 7. Har inte möjlighet att ta ett ordentligt test idag tyvärr.
    100L karet har växter i, valisneria asiatica, och har ett bottenfilter. Det är inte nystartat och vi har inte lagt i någon ny inredning. Nitrit är det inte i alla fall.

    Någon som vet vad detta kan vara? Eller tips på medicin?
    "The trees move... do you not see it?"
Arbetssätt...