Behöver hjälp! Sjuk slöjstjärt

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • _Jackson_
    • October 2011
    • 1

    Behöver hjälp! Sjuk slöjstjärt

    Har lite smått panik, min fina slöjstjärt har blivit sjuk.

    För ca 1½ vecka sedan började han bli dålig. Låg och "vilade" ibland i sanden, och ingen direkt aktivitet. Knackade man lite på akvariet simmade han runt och blev upp ett bra tag. Efter ett tag började han flyta runt uppe vid ytan, med samma resultat som tidigare.

    Sedan 4 dagar tillbaka ligger han på sidan i sanden, helt pall! Dessa fiskar brukar ju gapa och gapa, men jag tycker han gapar lite för oroväckande mycket och hastigt. Problemet är att denna stackars söta lilla fisken inte vill ge upp. När mat kommer ner i akvariet sticker han iväg och äter för att sedan lägga sig på sidan och börja gapa igen.

    Problemet är att han inte dör! Jag är oerhört blödig men ser det som min plikt att göra slut på hans lidande. Toaletten, samt huvudkapning och liknande makabra metoder går bort så det sjunger om det, så bespara er dessa idéer.

    Jag vet inte vad jag ska göra. Kan man hjälpa honom med medicinering? Den tanken har börjat komma eftersom han i min värld skulle dött för länge sen om han vore dödssjuk.

    Snälla hjälp mig med ett mycket och extremt skonsamt sätt att avliva mina käre fisk på. Eller säg till om det finns medicinering, så han kan bli bra igen - vad det nu är han har drabbats av.


    Tänker jag på landlevande smådjur, hundar/katter och dylikt, avlivas ju dessa med en lugn och stillsam injektion. Precis detta vill jag ge min fisk om han behöver avlivas. En människa somnar ju lugnt in vid giftig gas eller nåt i den stilen, utan att lida. Det måste finnas nåt sätt som påminner om detta, även för fiskar.


    Hjälp mig, snälla!

    Tobias


    Edit: Han har ingen synbar sjukdom. Fenor och utseende i övrigt är fint. Kan dock tycka han tappar lite orange färg och blir mer silvrig över sidan, om det kan vara till någon hjälp.
    Senast redigerad av _Jackson_; 07 October 2011, 03:33.
  • VisualDarkness
    • February 2010
    • 7417

    #2
    Följ mallen så ska folk försöka hälpa till så gott det går. Ofta kan man hitta en anledning till symptomen.
    http://www.zoopet.com/forum/showthread.php?t=133927
    180l Sällskap:
    http://www.zoopet.com/akvarium/akvarium.php?NR=648
    60l Asien:
    http://www.zoopet.com/akvarium/akvarium.php?NR=663

    Kommentar

    Arbetssätt...