Tro då mer på dem!!!
Det ligger nära Drottninggatan, så går man den norrut så är det till höger.Skylt över trottoaren och sen nerför trappan till källarplanet.
Kan särskilt rekommendera "persillade" och den torkade vitlöken.
Agar agar istället för gelatin
Kollaps
X
-
På hemsidan står det att adressen är Wallingatan 14Senast redigerad av ToveTott; 22 September 2008, 10:44.Lämna en kommentar:
-
Pröva 50 gram till att börja med. Skulle tro att det räcker. Du bor ju i Stockholm så åk dit!!!
Inredningen är cirka 100 år med otroliga gamla glasflaskor, balansvåg mm.
Helt klart värt en resa (med tricken i allafall!!)Lämna en kommentar:
-
Funkar fint med Lunelax med Man köper dospåsar på apoteket och pudrar över sin smet till önskad konsistens uppnåtts. Helt vegetabiliskt.
Lämna en kommentar:
-
Vilket superbra tips
Någon som har en aning om på ett ungefär hur stora mängder man ska beställa i gram om man har ett ancistruspar och ca 15 yngel, ska även skaffa ca 10 guppisar samt en sköldpadda på 11 cm ryggsköldlängd i rät linje?Lämna en kommentar:
-
Agarplattor används av mikrobiologer som vill odla bakterier!!
Man gjuter agar i platta petriskålar och har i det man vill att bakterierna ska äta, gör ett sk utstryk, sätter in i värmeskåp, och vips, bakteriekolonier!!
Genetiker använder också agar som substrat för att odla bananflugelarver på.
Agar säljs i Stockholm av Aeter- och essensfabriken på Wallingatan 42, som också säljer på postorder.
Den som har vägarna förbi bör inte missa denna Sveriges överlägset bästa kryddaffär, de har ALLT i krydd- och essensväg.Lämna en kommentar:
-
Agar är helt överlägset mot gelatin. Det lär ha 6 ggr större bindningseffekt mot gelatin. Jag blandar 25 g i 3 dl vatten och kokar upp, 25 g räcker till ca 3 kg räkmix. Priset är också mycket bättre om du inte köper hälsokostgelatinet. Den enda nackdelen jag kan komma på är att det är väldigt lätt att bränna fast, men så länge man rör runt hela tiden så länge man kokar upp är det inga problem. Och det kläggar inte igen filtret alls för äts det inte upp ligger kakan kvar dagen efter.Lämna en kommentar:
-
Varmblodig och varmblodig, en 63kW benkvarn bryr sig inte om vilket, såg dom dra igång en gelatinsoppa för 5 år sedan och det där är ingen vacker syn, men visst, alternativet hade ju varit att bränna allt slakteriavfall som inte går att baka in i bullens pilsnerkorv(lungmos), blodkorven(en blod och fettmix som ser lika aptitligt ut som Linda Blair's spya), by the way, godisindustrin är en av de största inköparna av gelatin..
Men agar agar lät intressant..Lämna en kommentar:
-
Jaha, ytterligare en fördel. Jag kommer byta ut gelatinet mot agar agar istället.
Hoppas man hittar det i någon affär baraLämna en kommentar:
-
Jag vet inte, vad är agarplattor?
Jag läste på wikipedia att det geléskapande ämnet i Agar är tio gånger mer koncentrerat än gelatin.Lämna en kommentar:
-
Är det samma som vanlig agar? Som man gjuter agarplattor med?Lämna en kommentar:
-
Det vore ju en klar fördel i så fall. Jag tycker det känns som att man tillför mixen något nyttigt om man använder agar agar.Lämna en kommentar:
-
Det ska funka. Hälften av mina recept har agaragar iallafall.
Det sägs ge fördelen att det inte "kleggar ihop filtret lika mycket som gelatin", men om det är sant vet jag inget om... Kan ju bero på mängden man matar med också.Lämna en kommentar:
Lämna en kommentar: