Jepp, skär av en 1 cm:s bit och trä på en sked.
Vill du vara riktigt lat så knyter du fast tex en fisklina i skeden så slipper du bada med armen när skeden ska tas upp. Har inte malarna ätit upp på ett dygn kan du ta upp resterna då det kan ta ett tag innan de vet vad de ska göra med godsakerna.
Eller så gör man som jag gjorde, tog några grillspet, tog en kniv, skarvade ut lite på pinnarna och band sedan ihop dem med fiskelina, sen var de bara att spetsa på gurkan och stoppa ner, väldigt enkelt att ta upp sen också.
Man kan även komplettera kosten med smått animaliskt frysfoder enligt Janne E på GOC:s forum:
Smått fryst foder som Cyklops, Bosmider och Daphnier är bra komplement till de flesta malar ur familjen Loricariidae, de liknar lite de små kräftdjur som de äter när de äter alger eller från den biofilm som bildas på botten/stenar/rötter i naturen. Ett par gånger i veckan och så kan du använda maltabletterna som basföda varje dag...även de dagar du ger lite fryst foder, har du könsmogna individer av båda könen så har du snart yngel.
Kommentar