*#&@!! artemia!
Kollaps
X
-
Nu är det kläckt!
Jag tog akvarievatten istället för kranvatten och ställde burken på rampen istället för i sydfönstret. Nu sprattlar det.
Jag tivlvar på att vattnet var avgörande, snarare tempen. Min gissning är att temperaturen har betydligt större betydelse än ljuset (för på rampen är det nämligen rätt mörkt, se)
Jag har ställt dit en lampa för att locka dem att samla sig, ska bli förbaskat kul om en stund att se hur mina fiskar reagerar på dessa delikatesser!Kommentar
-
Grattis!
Jag är total nybörjare på detta med artemiakläckning men jag måste haft en otrolig tur. Har en glassbalja delat på mitten ( häller i ett kryddmått ägg på ena sidan och ställer en liten spotlight på andra sidan när jag vill skörda) och en halvliter saltvatten i (1 matsked salt till en liter vatten räcker till två odlingar).
Baljan har jag i handfatet i duschrummet och efter ett dygn ungefär så vimlar det av nauplier vid lampan när jag tänder den. Skördar i två dagar och sedan häller jag bort resten och startar om. Det blir otroligt mycket av ett kryddmått ägg!32 räkor, 54 räkor, 112 räkor och microfiskar, 180 ancistrus, räkor, endlers, 720 rödmunstetror, scalare, ancistrus, corydoras, räkor, endlersKommentar
-
Kommentar