Är det bättre att köpa oskalade räkor o sedan skala dem o ge till fiskarna eller är det lika mycket näring i färdigskalade? Fiskarna som ska ha räkorna vägrar äta oskalade räkor. Det är ju iallafall billigare med oskalade. Men är det överhuvudtaget någon näring i frysta räkor som är bra för fisken. Eller är det något som bara fyller magen på dem?
Skalade eller Oskalade Räkor?
Kollaps
X
-
Är det bättre att köpa oskalade räkor o sedan skala dem o ge till fiskarna eller är det lika mycket näring i färdigskalade? Fiskarna som ska ha räkorna vägrar äta oskalade räkor. Det är ju iallafall billigare med oskalade. Men är det överhuvudtaget någon näring i frysta räkor som är bra för fisken. Eller är det något som bara fyller magen på dem?Mvh.Patrik -
Jag har också hört att det absolut skall vara oskalade räkor, men av annan anledning : att det skulle finnas något i skalen som var bra för fiskarna ! Troligen finns det någon bra näring i räkorna eftersom så många fiskar verkar må bra av räkmix, och den består ju vanligen till hälften av just räkor :-)
/Matsvin.Min Zoon: http://www.zoonen.com/matsvinKommentar
-
Jag tar bort huvudet och mixar resten. Alltså räkan med skal. Det är väll den röda färgen i räkskalet man vill åt?Kommentar
-
Skall du göra räkmix, så kör på hela oskalade räkor, dvs inklusive huvudet (magsäcken sitter i 'huvudet', liksom gonaderna, och bägge innehåller nyttigheter du vill ha i mixen).
Skall du mata fisken direkt med hackat räkkött spelar det nog ingen egentlig roll, men smakar man själv på räkorna så smakar ju färdigskalade räkor betydligt svagare & sämre än såna man skalar själv.Den som är lättsinnig nog att lyssna på vad en varmluftsballong som jag säger gör det på egen risk och mot bättre vetande!Kommentar
-
Jag har läst att spröten som sitter på huvidet är svåra att mixa i små bitar och dessa kan sätta sig i fiskarnas tarmar och orsaka inflmmationer.Kommentar
-
Solbacka: det stämmer. Mersom. Spröten och benen har hullingar, och kan fastna i mun och gälar på fisken om man inte mixar mixen till den blir en jämn smet. Åtminstone med vår mixer har det aldrig varit ett problem, det syns rätt bra när allt blivit mos, och brukar ta cirka 10 minuter.Den som är lättsinnig nog att lyssna på vad en varmluftsballong som jag säger gör det på egen risk och mot bättre vetande!Kommentar
-
ok, då kan man använda allt bara man mixar ordentligtKommentar
Kommentar