Röda mygglarver. Alla måste läsa!

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • Bilbo
    svarade
    Eftersom Kjell verkar vara insatt i ämnet är det väl bara att lyfta på hatten och erkänna att man blivit lurad <img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle>

    Jag tycker ändå att man skall undvika Röda mygg, mina fiskar var lite tveksamma till de svarta mygglarverna när jag gick över till det men nu älskar dom det, precis som de gör med räkmixen!

    // Magnus

    Lämna en kommentar:


  • Jonas81
    svarade
    Det jag tycker är ett problem med blisterpacken är att det är för stora bitar och svårt att dela de i mindre bitar!!

    Jag kör dock endå med blisterpacken då jag uppleft att mina fiskar gillar dessa bitar mycket bättre!!!




    //Jonas

    Lämna en kommentar:


  • Lukas
    svarade
    Hej!
    Jag tycker att MBF:s mygglarver inehåller mindre vatten än Fina fiskens.
    /Lukas

    Lämna en kommentar:


  • Kjell Fohrman
    svarade
    Hej,
    Bilbo/Magnus skriver "Dessa sk. blisterpack har tidigare funnits i handeln där jag bor men försvunnit,"
    Att blisterpack nästan helt har försvunnit i Sverige (i t.ex. Tyskland säljs dock idag nästan enbart blisterpack) har mer att göra med att vanans makt är stor, dvs konsumenterna var vana med flatpack och ville då inte börja med blister.
    Det där med vatten var mer ett försäljningsknep från de som sålde flatpack - det finns flatpack på marknaden som innehåller mer vatten än de flesta blister och tvärtom. Andelen vatten har inget förpackningssättet att göra.
    Själv tyckte jag blister var mer praktiskt och fingrarna luktade inte efteråt.
    Akvaristiska hälsningar
    Kjell

    Lämna en kommentar:


  • FI
    svarade
    På affären där jag köpte dem sa de att de mer eller mindre hade gått över till det där andra fabrikatet som jag berättade om, de sa att det var ett av de bästa fabrikaten på marknaden. Iofs var de de enda mygglarverna de hade just då så jag vet inte om de bara sa så för att få sälja eller om de verkligen tyckte att de var bättre...
    Min extremt amatörmässiga uppfattning är i alla fall att kvalitén känns bättre jämfört med Fina fisken i och med att man slipper den där vidriga stanken... <img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle>
    Jag är i alla fall betydligt mer skeptisk till Fina fiskens produkter efter mötet med det här nya fabrikatet, så mycket är då klart.
    Mat ska inte lukta illa, varken till fiskar eller människor.

    Mvh Fredrik Isaksson

    Lämna en kommentar:


  • Bilbo
    svarade
    Dessa sk. blisterpack har tidigare funnits i handeln där jag bor men försvunnit, enligt handlaren pga att dessa innehöll mycket mera vatten än de platta kakorna. Jag håller med om de var väldigt praktiska, eftersom jag inte heller behövde tina dem utan lade i de frysta tärningarna som de var. Jag behövde alltså inte ta i dem alls. Jag har trots allt slutat helt med röda mygg och matar istället med svarta mygg samt hemgjord räkmix utan gelatin. Detta gillar iaf mina discusar och fjärilsciklider skarpt.

    // Magnus

    Lämna en kommentar:


  • Hata kaviar
    svarade
    Jag som är allergisk mot röda mygg kan inte påstå att det är lukten som jag är allergisk emot, utan all kontakt, genom direktkontakt, genom kontakt med något som legat brevid röda myggen i frysen, hand i nymatat akvarie, och framförallt djuraffär som matar med röda mygg och har luftdrivna pumpar (det gör att en slags röda mygg dimma finns i hela lokalen)

    dessa utlöser astma anfall och oerhörd klåda (tilläggas bör att jag inte har astma i normala fall)

    Kalle

    Lämna en kommentar:


  • FI
    startade ett ämne Röda mygglarver. Alla måste läsa!

    Röda mygglarver. Alla måste läsa!

    Hej

    Med risk för att starta ännu en disskusion om mygglarvernas vara eller icke vara så måste jag ändå få berätta det här...

    Igår köpte jag röda mygglarver av ett annat fabrikat än det vanliga "Fina fisken" som finns i alla akvarieaffärer.
    Här är hela benämningen på mygglarverna...
    "MBF Frozen Fishfood" - "Bloodworms" eller "Rode Myggelarven" som det stod på tyska eller vad det nu är för språk...

    Det intressanta med det här fabrikatet är...

    1. Mygglarverna luktar inte illa. Jag stoppade i princip näsan i burken där mygglarverna tinades och jag kände endast en svag svag lukt... men inte alls den där stickande otroligt illaluktande lukten som kommer från "Fina fiskens" mygglarver.

    2. De är packeterade som medicintabletter, d.v.s varje frysbit är packeterad för sig i en egen utbuktning i plasten. När man ska ha en bit så trycker man bara på utbuktningen och frysbiten poppar ut ur metallfolien precis som med medicintabletter.
    Hållbarheten borde alltså öka avsevärt tack vare detta eftersom inga andra bitar än den man just tar reagerar med luften.

    3. Även fast de inte luktade illa så älskade fiskarna det, så den illa luktande lukten har definitivt ingenting att göra med fiskarnas intresse för mygglarver.

    Det enda negativa som jag kan komma på är att själva larverna är aningen mindre än "Fina fiskens" men i övrigt så är de överlägsna som jag ser det just nu. Jag vet iofs inget om näringsvärdet eller så men att maten inte luktar illa borde väl ändå vara positivt på något sätt, eller?
    Om jag har förstått rätt angående det här med allergi så är det dessutom just lukten som de riktigt allergiska personerna reagerar på, kanske kan det här nya(?) fabrikatet dämpa de allergiska reaktionerna för dessa personer, eller vad tror ni?

    Är verkligen "Fina fiskens" frysmat så fin som de försöker få oss att tro??

    Mvh Fredrik Isaksson

Arbetssätt...