Jag gjorde räkmix för en vecka sedan. Använde följande recept:
3dl havregryn
600g ärtor
1kg hackad spenat
400g alaska pollock
1kg räkor med skal
200g torkade mygglarver som inga fiskar ville äta
Några matskedar vitamintillskott
Astaxanthin
65g (en burk) gelatinpulver
Jag körde allt genom äppelmostillsatsen på assistenten som vanligt. Blandade gelatinen med vatten, värmde en del av räkmixen, blandade ut gelatinet i den varma räkmixen och blandade ner den i resterande räkmix. Hällde upp i påsar, la i kylen. Precis som förra gången jag gjorde räkmix.
Den vägrade stelna. Efter ett dygn i kylen var den fortfarande som vatten.
Köpte en burk gelatinpulver till och rörde. Den här gången hettade jag upp hela räkmixen och följde instruktionerna på burken exakt. Fortfarande vatten.
Köpte agar agar. "Det går inte qtt misslyckas med agar agar" läste jag på ett forum. Blandade i 1,5 påse (ca 45g) enligt instruktionerna. Fortfarande vatten.
Jag börjar tro att det är något i mixen som gör att gelatinet/agar agarn vägrar tjocka till sig. Det stod på förpackningen att det inte fungerar med citrussaft, men någon sådan har jag inte i.
Är det bara att hälla ut skiten och börja om eller går den att rädda? Jag tänker inte frysa den och mata som den är nu, då blir det Lützendimma vid matning...
3dl havregryn
600g ärtor
1kg hackad spenat
400g alaska pollock
1kg räkor med skal
200g torkade mygglarver som inga fiskar ville äta
Några matskedar vitamintillskott
Astaxanthin
65g (en burk) gelatinpulver
Jag körde allt genom äppelmostillsatsen på assistenten som vanligt. Blandade gelatinen med vatten, värmde en del av räkmixen, blandade ut gelatinet i den varma räkmixen och blandade ner den i resterande räkmix. Hällde upp i påsar, la i kylen. Precis som förra gången jag gjorde räkmix.
Den vägrade stelna. Efter ett dygn i kylen var den fortfarande som vatten.
Köpte en burk gelatinpulver till och rörde. Den här gången hettade jag upp hela räkmixen och följde instruktionerna på burken exakt. Fortfarande vatten.
Köpte agar agar. "Det går inte qtt misslyckas med agar agar" läste jag på ett forum. Blandade i 1,5 påse (ca 45g) enligt instruktionerna. Fortfarande vatten.
Jag börjar tro att det är något i mixen som gör att gelatinet/agar agarn vägrar tjocka till sig. Det stod på förpackningen att det inte fungerar med citrussaft, men någon sådan har jag inte i.
Är det bara att hälla ut skiten och börja om eller går den att rädda? Jag tänker inte frysa den och mata som den är nu, då blir det Lützendimma vid matning...
Kommentar