Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Kläcka artemia, utöka hobbyn!

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Kläcka artemia, utöka hobbyn!

  Mitt i sommarvärmen fick jag infallet att testa att kläcka artemia för första gången. Jag köpte en https://www.shrimps.se/sv/tillbehor/...klaeckare.html artemiakläckare och artemiaägg som var färdigblandat med salt så man bara blandar det med vatten, annars så blandar man 1msk salt per liter och lägger äggen i. Kläckaren är inte tänk att användas med luftsten och det är jag mycket tveksam till att det funkar för det behövs syre och rörelse... Det fanns en liten avhällningspip på sidan och där gick det att klämma fast en luftslang så jag kunde använda en luftsten trots allt.
  Just den här kläckaren kan man inte kläcka så mycket åt gången i för den rymmer bara 7dl men det belv litegrann iallafall som en första test.

  EDIT: Kan säga att den här kläckaren ovan är värdelös! Den är tänkt att användas utan luftsten och jag kan säga att det ruttnar innan äggen kläckts!!! Med luftsten så kläcks en del men långt ifrån alla!

  Nu har jag satt en ny sats och använt en 1,5L petflaska i stället och använt dubbelt så mycket ägg så fiskarn kan få sig en skrovmål!

  kommer testa detta ett tag och tycker jag att det funkar bra kommer jag köpa en bra artemiakläckare!
  Senast ändrad av åheim; 2021-07-01, 17:51.
  Viva Leo Buscaglia

  #2
  Ja det är kul att mata med levande artemia!

  Bifogar bild på min fula kläckare.

  Jag tror att en luftsten kommer att klägga igen väldigt fort när man kläcker artemia.
  Det behövs väldigt lite luft och rörelse.
  Är det för mycket rörelse så kan den nyckläckta artemian dö eller skada sina rörelsetentakler (armar?) på grund av att de tumlar in i varandra eller sidorna på behållaren.

  Kommentera


   #3
   Jäklar va det kläcker bra
   Viva Leo Buscaglia

   Kommentera


    #4
    Ja då var det matdax och här kan man se hur bra det funkar att mata med artemianauplier! Detta föregicks av att jag med luftslangen som sitter i flaskan startade häverteffekten och tömde ur innehållet genom en artemiasil ner i en annan behålllare. Lade sedan silen i en liten burk med lite av vattnet och suger sen upp med en pipett när jag utfodrar.
    Viva Leo Buscaglia

    Kommentera


     #5
     De verkar gilla det!
     Christian Alfredsson
     Tekniskt ansvarig Zoopet

     Kommentera


      #6
      Ja alla arter uppskattar det men det kan ta en stund innan dem fattar att det är mat för det är så smått så jaktintinkten vaknar inte riktigt! Får se om jag kanske investerar i en riktig artemiakläckare.
      Viva Leo Buscaglia

      Kommentera

      Sparar...
      X