I tidigare inlägg har Kjell hävdat att vitaminer snabbt förstörs i frysen när man förvarar sin räkmix. Jag är långtifrån någon närings expert men jag funderade lite på detta och undrar därför: varför då? Om vitaminerna i mat förstörs snabbt i frysen så borde detta ju även gälla den mat vi själva äter vilket skulle innebära att en stor del av vår mat saknar vitamininnehåll. Det köper jag inte utan vidare.
Kjell menar också att askorbinsyra är onödigt att tillsätta eftersom detta snabbt förstörs i frysen. Askorbinsyra tillsätts till många livsmedel som antioxidant, varför skulle det inte vara bra i räkmix? Extra c-vitamin kan väl heller aldrig vara fel?
Någon som vet mer?
Mvh
olof
Kjell menar också att askorbinsyra är onödigt att tillsätta eftersom detta snabbt förstörs i frysen. Askorbinsyra tillsätts till många livsmedel som antioxidant, varför skulle det inte vara bra i räkmix? Extra c-vitamin kan väl heller aldrig vara fel?
Någon som vet mer?
Mvh
olof
Kommentar