Hur undviker man att sin micromask kultur möglar igen? Startade upp en på välling och fick bara några enstaka maskar, plockade bort möglet som kom men till slut tog det över endå. Testade att starta upp igen med vitt bröd + torrjäst vilket också möglet tog över och inga maskar syntes till så slängde den.
Gjorde idag en annan kultur på ströbröd+ mjöl och flyttade över de enstaka maskar jag såg från kultur nr 1 (vilket nog bara blev ca 10 stycken).
Läst att havregryn är det vanligaste att använda men hade inget sånt hemma. Antar det inte möglar lika mycket?
Hur funkar det med torrjästen? Någon som kör med det eller utan? Kanske blir för mycket i en kultur som har så få maskar?
Gjorde idag en annan kultur på ströbröd+ mjöl och flyttade över de enstaka maskar jag såg från kultur nr 1 (vilket nog bara blev ca 10 stycken).
Läst att havregryn är det vanligaste att använda men hade inget sånt hemma. Antar det inte möglar lika mycket?
Hur funkar det med torrjästen? Någon som kör med det eller utan? Kanske blir för mycket i en kultur som har så få maskar?
Kommentar