Äggsoppa på artemia

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • ICC
    svarade
    Du har inte funderat på att köra micromask istället? Mycket mindre jobb och i princip gratis att odla fram. Lever betydligt längre i akvariet än artemia.

    Lämna en kommentar:


  • Kjell Fohrman
    svarade
    Och artemian är inte för gammal?

    Lämna en kommentar:


  • Gäst
    Gäst svarade
    Ursprungligen postat av HammarbyHasse
    Hejsan forumvänner!

    0,5 liter kranvatten, 1 msk grovt havssalt
    Har nu byggt om ett 60-literskar så det rymmer 2 avdelningar för nya yngel samt ett fack på sidan med plats för pump, doppvärmare och två artemiakläckningsflaskor. Att kläcka artemian inuti akvariet ger mig en stabil temperatur. Jag minskar ochkså ned på saltet till halva mängden, dvs 1 msk salt till 1 liter vatten. Återkommer med resultat.

    Lämna en kommentar:


  • Gäst
    Gäst svarade
    Ursprungligen postat av stefanr72
    Jag tycker att det låter som att de kläckts och sedan dött av någon orsak.
    Tack Stefan. Jag får väl göra om fast med någon liten ändring tills jag lyckas.

    Jag har ett 60 liters Åleds ståendes som jag ska göra om till "barnkammare" med 3 rum. 2 Rum till 2 kullar med yngel samt ett rum för filtrering och artemiakläckning. Yngelrummen delar jag av med med en 5 cm filtermatta. På ena sidan i tanken sätter jag in ytterligare en filtermatta men 10 cm 30ppi. En powerhead bakom den så har jag ett "Hamburg Matten Filter". Jag gör tillräckligt med plats i mitt HMF-filter så att jag får plats för 2 flaskor (artemiakläckare) att stå och puttra samt en doppvärmare. Bild på detta kommer ifall jag får behörighet att lägga in bilder.



    Lämna en kommentar:


  • stefanr72
    svarade
    Jag tycker att det låter som att de kläckts och sedan dött av någon orsak.

    Lämna en kommentar:


  • Gäst
    Gäst startade ett ämne Äggsoppa på artemia

    Äggsoppa på artemia

    Hejsan forumvänner!

    Är tillbaka i denna hobby efter många års uppehåll. Det mesta är sig likt tycker jag.

    Kläckning av artemia minns jag kunde vara lite knepigt periodvis att få till, då mest pga dålig kvalitet på äggen. Men sist drog jag upp något 1000-tal scalarer med bra resultat och artemia stod på menyn varje dag så klart.

    Nu när jag var tvungen att snabbt få fram artemia igen så gick det inte så bra. Ett fåtal procent av äggen kläcktes. Resten sjönk till botten till en brandgul massa. Nu måste jag försöka ta reda på vad som gått fel.

    Byggde mig snabbt en artemiakläckare. Inga konstigheter, har gjort det förr och det har fungerat bra. Tror inte det är något fel på den. Anslöt luft, utan syresten till en nyinköpt luftpump modell "mini". 0,5 liter kranvatten, 1 msk grovt havssalt utan Jod samt 1 krm med artemiaägg. Stod i en temperatur på 27-28 grader. Mycket klent resultat efter 24 timmar eller 36 timmar.

    Den brandgula sörjan som ligger på botten av skålen verkar vara artemia men de är helt runda och har 2 ögon. (Tittar med lupp). Det ligger en del skalrester och flyter på ytan, mycket fler skalrester än det finns frisimmande artemia.

    Mina yngel är borta nu så jag har god tid på mig att ta reda på vad som gått fel och planera inför nästa omgång.

    Har någon lust att spekulera lite i vad som gick fel?

    Tog lite bilder till er och tänkte lägga in här men får meddelandet "Du har inte behörighet att lägga till eller ta bort bilagor."

    Provar att ladda upp bilderna till en annan server nedan:

    Bild 1
    Bild 2
    Senast redigerad av Gäst; 27 May 2016, 08:54. Anledning: Försöker att lägga in länkar på bilder som jag varit tvungen att lagra externt.
Arbetssätt...