Döda "levande mygglarver"

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • Kjell Fohrman
    svarade
    Det måste ha varit värmen. En högre temperatur gör ju också att syrehalten sjunker rejält i vattnet så det spelar förstås också in. För längre hållbarhet bör de förvaras i ett kylskåp men vid normal temperatur klarar de utan problem 2 dygn i rumstemperatur men just nu är det ju extremt varmt (för att vara Sverige).

    Lämna en kommentar:


  • Acara
    startade ett ämne Döda "levande mygglarver"

    Döda "levande mygglarver"

    Beställde levande vita mygglarver från en svensk nätbutik men när jag idag fick leveransen var alla mygglarver tvärdöda . De levererades i små plastpåsar. Luktade unket gjorde det också. Såg på paketet att det postades för två dagar sen. Vet inte om det var värmen som gjorde att de inte överlevde men butiken nämner ingenting om att det skulle vara en risk att beställa på sommaren. Dessutom tycker jag att det vore konstigt om mygglarver inte skulle tåla lite värme. Kanske syrebrist?
    Vilken hållbarhet har levande mygglarver och ska de förvaras kallt?
Arbetssätt...