Coop har slutat sälja Kattströ med MO-Lera

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Antevante
    • July 2019
    • 1

    Coop har slutat sälja Kattströ med MO-Lera

    Finns det någon alternativ till Coop (X-tra) icke-klumpande kattströ, nu när det slutat sälja den? Den var ju så bra.
  • Bralle
    • September 2019
    • 1

    #2
    Har du hittat något alternativ? Letar själv febrilt. Verkar bara va Akadama som går att få tag på nu. Alla verkar ha slutat med bränd montmorillonit/bentonit.

    Kommentar

    • Bambikill
      • August 2014
      • 384

      #3
      Gammal tråd men eftersom jag är kattmänniska så fångade den min uppmärksamhet. Jag vet inte var ni kan få tag i det (ni kanske har lyckats nu) men orsaken är antagligen den att bentonit är ett stort miljöproblem - eftersom den inte är brännbar och därmed blir liggande (mer eller mindre för alltid) i gigantiska sopberg. Katter är det vanligaste husdjuret i Sverige (antagligen ett av de vanligaste i världen) så man kan ju tänka sig mängderna...

      Dessutom är det skadligt för både katter och ägare och det är väl iofs inte en anledning till att de slutat med saken för sådant tänker man oftast inte på - men jag ser det som en bra grej för katterna, dock (Det är alltså inhalation av dammet som är skadligt, till fiskar skulle jag ju dock anta att det är helt ofarligt, jag har aldrig kört med det).

      Har ni checkat tyskland? Zooplus t.ex. - som har säte i Tyskland/Nederländerna men sidor för fler länder - är billiga, snabb leverans, någorlunda sortiment och de kanske inte har tagit de här åtgärderna än. (Dock är tyskarna ännu mer miljömedvetna än svenskar så kanske de också slopat bentonit).

      Edit; Jag hade för mig att man använder bentonit inom vissa områden av bygg - och googlade lite snabbt och det verkar vara på det sättet. Så ni kanske kan kika runt på nätet efter leverantörer av byggmaterial. Men det är nog svårt att kunna köpa små mängder men de finns kanske då på byggvaruhus tänker jag? Eller måste det vara just exakt kattsandsvarianten?

      Här är exempel på länkar till olika skumma användningsområden (jag kollade inte specs etc nu, t.ex. exakt grovlek eller färg etc, eller huruvida det klumpar eller ej - jag menar mer som förslag på användningsområden och därmed var man kanske kan få tag på det om ni är kreativa när ni letar);

      https://shop.humle.se/tillsatser/kla.../bentonit-1-kg (Lol... vinframställning...)

      http://www.cebex.se/bentonit-p-950.html (Keramikhobby)

      https://www.bauhaus.info/bodenaktiva...nit/p/16947167 (Till trådgård. Nu är det alltså en tysk sida men kedjan borde ju kunna ta in produkter även till de svenska butikerna).

      http://2flow.se/bentonit/ (Producent - men om man kontaktar dem kanske de kan ge en info om återförsäljare)
      Senast redigerad av Bambikill; 13 June 2020, 14:10.

      Kommentar

      Arbetssätt...