Är det någon som vet varför Stockholms vatten har hög Ph (kring 8.5) men också lågt KH? GH är också ganska låg. De borde väl hänga ihop hög Ph med hög KH, eller hur? Vet ni om vi har mycket fosfat eller något annat förklaring?
Stockholm vatten
Kollaps
X
-
Detta hittade jag! Citat:- Som ett sista steg alkaliseras vattnet med natriumhydroxid (NaOH), natriumkarbonat (Na2CO3) eller kalciumhydroxid (Ca(OH)2) för att minska risken för korrosion i ledningsnätet. En liten dos monokloramin kan tillsättas dricksvattnet för att förhindra tillväxt av mikroorganismer i ledningsnätet.
Viva Leo BuscagliaKommentar
-
Växterna behöver CO2, någon enstaka art kan tillgodogöra sig karbonater men det är ingen hållbar väg att gå. En video att kika på ang. CO2 som kanske kan vara intressant rent allmänt.
CO2 VS NO CO2 UPDATE - MORE ALGAE AND FIRST TRIM? - YouTubeKommentar
Kommentar