Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Algmedel och växtnäring

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Algmedel och växtnäring

  Hej!

  Jättelängesen jag skrev här nu..

  Jag undrar om jag kan tillsätta happy life algin regular och plant samtidigt?
  Djuraffären sa att det inte var några problem men det känns lite konstigt. Man kan ju också ta i plant dagen efter men det är lätt att glömma det. (Ger också happyferro tillsammans med plant.)

  Någon som vet?
  Vänliga Hälsningar Frida

  #2
  Ingen som vet???
  Vänliga Hälsningar Frida

  Kommentera


   #3
   Kan inte tänka mig att det skulle vara något problem med att tillsätta dessa preparat samtidigt. Dom syftar ju till olika saker. Frågan är om det är kontraproduktivt att tillföra näring i samband med bekämpning av alger. Antar att Algin endast används under en kort period för att "knäcka" algerna. Men att Algin skulle hjälpa mot pensel/skäggalger som anges tror jag inte ett dyft på.

   Kommentera


    #4
    99% säker på att det är lugnt, har kört några liknande preparat (då EasyLife AlgExit) i kombination tidigare. Har du räkor var försiktig dock.

    Man ska komma ihåg att algerna återkommer efter kuren om du inte åtgärdat anledningen till att du hade så många till att börja med. Obalans mellan ljus, koldioxid och näring är väl huvudorsaken, där näring är enklast att åtgärda (man överdoserar ju lätt, därav Sleapers kommentar ovan).
    Senast ändrad av Fiskburken; 2021-01-29, 14:31.

    Kommentera

    Sparar...
    X