Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

fråga om Ph och kH.....

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  fråga om Ph och kH.....

  Gjorde en mätning på vattnet i mitt 260l kar idag, har ett Ph på 7 - 7,5 och ett kH på 3-4. Enligt det jag läst och det jag fattar så är mitt kH för lågt, eller? Vad händer i karet med dessa värden? Jag har ganska mycket växter, vattenbyte 1 gång i veckan på 70 l. Göder med pmdd. Har massa jäkla guppy som ynglar av sig och ca 15 neontetror och 2 kuhliåla. Hade två ancistrus men de dog, därför undrar jag om vattenvärderna orsakade deras död. Karet har varit igång sen juni 2011. Vad gör jag ?
  Ramona

  #2
  Vad gäller pH och KH så låter det perfekt (droptest?). Min erfarenhet av kommunalt Göteborgsvatten KH 3-4 är att det är fungerar väldigt bra. Regelbundna delvattenbyten var eller varannan vecka säkerställer också ett stabilt vatten. Så dina ancistrus måste drabbats av något annat.

  Kommentera


   #3
   Ja dropptest. Inte kommunalt Göteborgsvatten utan Vårgårda vatten i egen brunn:-D fiskarna i karet nu verkar trivas . Ancistrusarna dog med en veckas mellanrum. Provade även en äppelsnäcka den dog inom några dagar:-( har jag bara otur eller är vattenkvaliten ostabil så en del arter dör? Guppy verkar trivas i alla fall, färggranna är dom men hade varit kul med någon annan sort oxå;-) men tills jag får kläm på vattnet får det vänta med nya invånare:-D
   Ramona

   Kommentera

   Sparar...
   X