Jag har försökt sätta igång en mäsk enligt recept jag hittat här, på flera ställen, dvs
4 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 msk välling
2 kdm torrjäst, den röda
4 l fingerljummet vatten.
Tredje försöket nu och inget händer. Jag misstänkte jästen efter två försök så i det tredje är det ur den andra förpackningen (sitter ju ihop två och två).
Stendött. När jag tömmer dunken pyser det en aning och doftar syrligt. Men inte tillräckligt för att det ska komma ut något i bubbelräknaren. Jag brukar ge dem tre dygn.
Ja, backventilerna är rättvända.
Vattentempen tänker man då, men "fingerljummet" indikerar ju att det finns rätt stor tolerans. Det har varit varmt men inte hett. Schysst badkarstemp ungefär.
Hur har jag lyckats misslyckas? Jag trodde det var svårare att hålla tillbaka en sån här process än att få igång den.
Någon som har tillräckligt stora erfarenheter av att misslyckas för att kunna gissa vad som är fel?
4 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 msk välling
2 kdm torrjäst, den röda
4 l fingerljummet vatten.
Tredje försöket nu och inget händer. Jag misstänkte jästen efter två försök så i det tredje är det ur den andra förpackningen (sitter ju ihop två och två).
Stendött. När jag tömmer dunken pyser det en aning och doftar syrligt. Men inte tillräckligt för att det ska komma ut något i bubbelräknaren. Jag brukar ge dem tre dygn.
Ja, backventilerna är rättvända.
Vattentempen tänker man då, men "fingerljummet" indikerar ju att det finns rätt stor tolerans. Det har varit varmt men inte hett. Schysst badkarstemp ungefär.
Hur har jag lyckats misslyckas? Jag trodde det var svårare att hålla tillbaka en sån här process än att få igång den.
Någon som har tillräckligt stora erfarenheter av att misslyckas för att kunna gissa vad som är fel?
Kommentar