Vettigt pris på Juwel Rio 300

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Aquabacke
    • January 2013
    • 72

    #31
    Ursprungligen postat av Pierre67
    Ok, trodde det var nån rea/kampanj på nått ställe. Jag tyckte du sa att du inte ville ha filterkassetten på höger sida, då måste den ju bort (dvs du måste fixa med karet). Och ska du dit med bakgrund (slimline), så kan man ju lika gärna göra en egen filterhörna på en gång. Fördelen med detta är att du kan bestämma storleken på hörnet själv. Pumpen från filtret sätter du självklart i filterhörnan, så det enda som inte används från ditt nya, dyra paket är ju en ful plastbox!
    Hmm tål att tänka på, men gör jag en rak bakgrund lika stor som filtret är så snor jag en hel del djup i hela akvariet till filter, jag har bara 50cm djup i karet att leka med, hur mycket eller lite skulle man behöva ta till filter då tror du?
    skulle iofs bli snyggare att slippa synligt filter...

    Kommentar

    • Aquabacke
      • January 2013
      • 72

      #32
      Ursprungligen postat av Einarsson
      Insuget blir ju fritt ändå, man sätter ju samma sidor mot rutor som var emot rutorna i andra hörnet.
      Jo fast man byter plats på riktningen av insug och utblås så att säga. (Borde det väl bli)

      Kommentar

      • Jesper Broman
        • November 2012
        • 3445

        #33
        Ursprungligen postat av Aquabacke
        Hmm tål att tänka på, men gör jag en rak bakgrund lika stor som filtret är så snor jag en hel del djup i hela akvariet till filter, jag har bara 50cm djup i karet att leka med, hur mycket eller lite skulle man behöva ta till filter då tror du?skulle iofs bli snyggare att slippa synligt filter...
        Slimline är bara nån cm tjock så du förlorar nästan ingenting. Och så gör du en filterhörna med slimlinen. Finns massor av trådar om detta. Förstår din tanke med att köpa nytt men att fixa med akvarier är ju en del av det roliga enl mig med den här hobbyn

        Kommentar

        • SebbeS
          • October 2017
          • 32

          #34
          Köpte ett Juwel rio 300 för 1900kr på blocket, 1 månad gammalt fullt fungerande rena stölden.

          Kommentar

          • Christer5
            • July 2015
            • 915

            #35
            Med bänk ?

            Kommentar

            • Björn J.
              • November 2017
              • 1049

              #36
              Ursprungligen postat av SebbeS
              Köpte ett Juwel rio 300 för 1900kr på blocket, 1 månad gammalt fullt fungerande rena stölden.
              Grattis!
              Jasså det var du som knep det akvariet..!
              Jog kollade intensivt på Blocket jag också, ville ju att ett Trigon 350, det fanns då, två stycken, rätt långt från Göteborg, men det ena hade inget innerfilter och det andra såldes utan belysning... Sedan fanns det några Trigon 180, men jag ville ha ett större.

              Jag har nära kontakt med en "fiskaffär" i närområdet, frågade ägaren där om han kunde ta hem ett Trigon 350 Led med möbel och vad det skulle kosta. Fick ett pris... Kollade sedan runt på websidor, där det ibland såldes för några hundralappar lägre än det priset jag fått. Kollade med Hornbach ja det düska büggvaruhauset på Hisingen. En tusenlapp billigare.... Konfronterade sedan "min" handlare med dessa uppgifter och fick ett ett bättre pris, visserligen något dyrare än Bauhaus, men jag föredrar att handla i en specialiserad butik som dessutom ligger i närområdet. Känns bättre, och då kan jag gå dit igen och köpa fiskar, växter och annat som behövs.

              Under kanske trettio år var jag medlem i GAF, med omkring femton år i styrelsen och sju-åtta år som ordförande. Det är väl synd att säga att vi gynnade de lokala zoobutikerna, det ända vi handlade där var väl reservdelar till pumparna och kanske flingfoder. Fiskar och växter bytte vi med varandra, alltid var det nån som odlade en massa arter. Levande foder fångade vi kollektivt, Akvarium och dess inredningar byggde vi också själva, i stor utsträckning iallafall.
              Bland medlemmarna fanns det yrkesverksamma glasmästare och elektriker, för att nämna några, och sådana är ju en tillgång inom denna hobbyn.

              Men så kom Internet, och så småningom började det ploppa upp såväl svenska som utländska akvarierelaterade forum, en del allmäna andra mer specilaliserade. Detta innebar att de yngre medlemmarna inte längre kom på föreningens månadsmöten där vi hade duktiga föredragshållare, fisk och växtauktioner med mera, nä de satt hemma bakom sina bildskärmar... ja jag vet inte ens om de hade akvarium med vatten i en gång, det fanns säkert trevliga skärmsläckare med lekande diskusar eller livliga malavi- eller tanganikaciklider som simmade omkring likt osaliga andar. Till slut var medelådern i GAF hög, man undrade litet om man var på ett akvaiemöte eller ett pensionärsmöte hos PRO.... Medlammar flyttade in på hemmet eller avgick "den naturliga vägen" lokalhyran blev för hög, men så slog vi oss ihop med stans ciklidförening under några år, men det kändes trögt, lokalfrågan löstes aldrig riktigt bra, Spårvägssällskapet Ringlinien hyrde ut en möteslokal i några år, men omdisponeringar i den föreningen och viss ombyggnad av vagnhall och möteslokaler, det var fler grupper och ffa spår- och järnvägsinresserade föreninar som skulle samsas om samma lokal, så den var då och än idag rätt fullbokad. Detta gav oss mindre utrymme varför vi beslutade att lägga ned föreningen...

              Jäkla internet, tänk vad det förstört mycket! ....... Eller?

              Kommentar

              • SebbeS
                • October 2017
                • 32

                #37
                Ursprungligen postat av Christer5
                Med bänk ?
                Ja, Christer5. Men den var inte från JUWEL dock.

                Kommentar

                • Björn J.
                  • November 2017
                  • 1049

                  #38
                  Om nu man vill ha nya "gälar" för insuget kan man ju använda en Dremel (eller liknande miniborrmaskin, multiverktyg) med en kapskiva och såga/fila upp nya springor med. Jag har ju märkt det i mina juwlakvarium att de där originalgälarna är känsliga, det räcker att ett blad från en javaorombunke sugs fast i insuget vid vattenytan för att den övre snabba cirkulationen skall upphöra eller bli strypt. Så det är nog ingen dålig idé att ha gälar även på andra sidan av hörnet, likadant nedtill i den nedre litet långsammare cirkulationen. Att inte Juwels konstruktörer tänkt på det..?

                  De kvarvarande silikonplupparna tar du bort med ett rakblad, om man först lägger på Biltemas silikonborttagare (trorligtvis funkar konc. citronsyra lika bra) så går det lättare, men en varning, att söla med silikonborttagare inuti ett akvarium är kanske inte världens bästa ställe att just söla med sådant medel... Hur som helst så skölj rikligt efteråt.

                  Kommentar

                  • SebbeS
                    • October 2017
                    • 32

                    #39
                    på mitt juwel bioflow 6.0 är det gjort så att det kan sitta på både höger och vänster sida, vet ej om det är något speciellt

                    Kommentar

                    Arbetssätt...