Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Vilket akvarium ska jag välja?!

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Vilket akvarium ska jag välja?!

  Hej!
  Jag har tänkt skaffa mig ett akvarium för nybörjare och undrar vilken av dessa två ni rekommenderar och varför. Funderar bland annat på pumpen och ljuset. Jag har tänkt ha platys i akvariet.

  https://www.cyberzoo.se/sv/articles/...t-akvariepaket
  https://www.cyberzoo.se/sv/articles/...ter-fraktfritt

  #2
  Jag hade satsat på Aquael. Den andra tillverkaren vet jag inget om och 600 liter i timmen med det utblåset känns lite för strömt. Sen hade jag satsat på mindre fiskar än platy, typ ett stim kolglödstetra. Platy förökar sig snabbt och är ingen bra kombination med ett litet akvarium med litet innerfilter utan biologisk filtermedia. Mycket lätta växter är också bra för att få biologisk rening när filtret saknar det.

  Kommentera


   #3
   Om han/hon kan se till att enbart ha Platyhonor lär det väl funka? Är inte inläst på den fisken dock.

   Annars kan man ju söka igenom fiskdatabasen här på Zoopet med filter för små akvarier och se vad som matchar mot den lokala djurhandeln: https://zoopet.com/fiskar/fisk_avanc...t1=S%C3%B6k%21

   Kommentera


    #4
    Platyhonor kan bli över 7 cm. Jag tycker inte att det är så lyckat att ha så stora fiskar i ett 54 l med ett litet innerfilter. Max 3 cm stora fiskar skulle jag ha. Endlers guppy-hanar kan vara ett trevligt alternativ.

    Kommentera

    Sparar...
    X