Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Juwel Hiflex reflektor - kan de kortas av?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Juwel Hiflex reflektor - kan de kortas av?

  Kan man manipulera Juwels reflektorskärmar? Jag har ingen aning, har aldrig använt lösa skärmar, bara inbyggda i toppar/ljusramper, samt reflektorspots, och vet inte över huvud taget hur just de här är i tjocklek eller flexibilitet.

  Jag funderar på om jag borde ha det för att få ner riktigt ordentligt med ljus i det ljusare mittpartiet i karet jag håller på med. (Svartvatten). Men jag tycker inte att jag behöver ha "hjälpen" i kanterna, som ska vara mörkare. Så jag tänkte; undrar om man kan skära dem kortare och bara ha reflektorparti i mitten? Men jag vet å andra sidan inte om det skulle fungera rent tekniskt - om jag sprider ljuset underligt då, om det bara finns en bit i mitten.
  (Gamla T8-rör. De är okej i Lumen men vissa växter jag vill ha på bottennivå i mittpartiet ha kräver aningen bättre ljus än jag tycker att rören kan förse dem med. Övriga med högre ljuskrav hamnar nära ytan så de kommer att få vad de behöver).

  I sidorna (under ljusrampen) kommer jag eventuellt att ha något som dämpar ljuset (inte säkert, det beror på hur pass bra skugga jag kan få från växter) - och då tänkte jag att det kanske är dumt att ha reflektorer även där - utifall att det skulle generera väldigt mycket extra hetta vilket kanske inte vore optimalt om jag ska ha skuggande material under lysrören där.

  #2
  Nu finns ju dessa i flera olika längder..
  Men jag monterade en idag.
  Förutom hållaren så är det 2 st reflekterande "paneler", de är knappast några problem att klippa av med en sax.

  Kommentera

  Sparar...
  X