Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Ytterfilter högt ljud

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Ytterfilter högt ljud

  Hej jag har ett Eheim ytterfilter 2260 classic 1500 och det har ett väldigt högt ljud. Vad kan jag ha gjort för fel? Det är vattenfyllt och jag har filtermatta i. Vad jag har förstått så ska det vara ett ganska tyst filter? Mitt låter riktigt högt och stundtals ännu högre..
  Lena

  #2
  Jag har hört att dem som äger dessa filter brukar säga att dem måste ta bort kåpan högst upp för att den skapar resonans mot pumpen...
  Viva Leo Buscaglia

  Kommentera


   #3
   Jaha, tack så mycket, jag gör så

   Kommentera


    #4
    Jag har provat att ta bort kåpan. Det blev lite tystare. Trots det så låter det en del. Det låter högt vissa stunder för att sedan låta mycket mindre. Ska det vara så? Nån slags intervallkörning? Jag har ett litet ytterfilter till ett annat akvarium som knappt hörs. Det är också ett eheimfilter. Jag har läst ganska många trådar här på forumet, bland annat Mats stugtråd, och många verkar tycka att de här classictunnorna fungerar bra. Så jag måste ha gjort något fel? Kanske har jag för mycket filtermatta i?
    Lena

    Kommentera


     #5
     Hej
     När ljudet kommer och går funderar jag på om det kan smita in luft på något sätt. Eller kan det fastna bubblor i filtermaterialet någonstans som lossnar då och då? Det var bara en (tokig?) idé.
     Hur låter det? Kan du känna vibrationer?
     Mvh
     Mats

     Kommentera


      #6
      Har du kollat så att impellern sitter som den ska?

      //Inger

      "Felix qui potuit rerum cognoscere tempus" - Lycklig är den som förstår händelsers orsaker.

      Kommentera


       #7
       Tack för bra tips och idéer. Jag tycker att impellern sitter som den ska. Jag känner tydliga vibrationer och det låter en del fortfarande men det har lugnat ner sig lite de senaste dagarna. Det låter som om det skulle kunna vara luft i systemet. Det kanske går över med tiden. Tack igen för all hjälp.
       Lena

       Kommentera

       Sparar...
       X