Ajdå... trådig avföring. - Bloggar - Zoopet
Zoopet


Artbeskrivningar för affärer | Bli vanlig medlem | Bli Goldmedlem
Visa RSS-flöde

Azurs akvariedagbok

Ajdå... trådig avföring.

Betygsätt det här inlägget
Cyprichromis-hanen har vit, trådig, avföring - dvs fiskmotsvarigheten till diarré. Det är ett tecken på att nåt inte står rätt till med hans mage. Jag hoppas det är en tillfällig reaktion på stressen från auktionen och att hamna i ett nytt akvarium, men det finns en risk att det är tarmparasiter - sånt kan bryta ut när fisk stressas.

Han är inte mager och han äter pellets med god aptit, vilket är ett bra tecken. Han jagar sina honor, för ciklider är det också ett friskhetstecken.

Det är väl mycket tveksamt om det går att fånga honom, men lyckas jag ska jag tillfälligt flytta honom till ett karantänskar och ge honom en kort kur med Octozin för säkerhets skull. Jag ska också försöka titta på ett avföringsprov under mikroskop.

EDIT: Haha, den planen får jag arkivera under "det kan du fetglömma, gubbjävel" - så fort håven snuddar vattenytan dyker han ner i stenröset. Jaja, vi får väl se hur det går då.

Uppdaterad 2012-02-27 klockan 15:49 av Azur

Kategorier
Okategoriserat

Kommentarer

  1. C.Ciklids avatar
    Hehehe... en annan fick riva hela akvariet för att få tag på en mobbad eldbukshona här om dagen... Hoppas att magen ordnar sig på egen hand för hannen. Är inge kul om man skall behöva medicinera hela akvariet bara för att fisken inte går att fånga.
  2. PatrikMalmos avatar
    Cyps hör till de värsta att fånga öht, av det jag testat - och river man hela inredningen så de inte KAN gömma sig, så hoppar de. Visserligen får man ut dem ur akvariet, men inte riktigt som tänkt. Nå, han verkar ju frisk & sund i övrigt så jag tror det löser sig.


Om oss | Kontakta oss


Allt innehåll är copyright © Fohrman Aquaristik AB