Happ här skriver jag tydligen inte så mycket som jag tänkte mig men ändå. Här hemma jobbar vi fortfarande med alger jag, fiskarna och amanoräkorna men det går åt det positiva hållet sakta men säkert med minskad tid på belysningen som en bra början. Hur vi fortsätter var dock en annan fråga men den funderar jag ännu på.

Kom och tänka på en sak igår och det är att det faktiskt inte dör så många fiskar som jag hade trott att det skulle göra. Räknade med att Neontetrorna skulle ha minskat med åtminstone tre men det har bara dött en ( inte alls kul när en bästa vänner dör) liten stackare som jag misstänker var sjuk på något vis för den såg lite väl rund ut hela tiden. Resten är lika pigga och krya som dag ett och även alla Glödbandstetror är pigga och krya. Amanoräkorna är pigga dom med och håller rent så gott dom kan, tar dock inte alls algerna jag har mest av.

Förutom alger så finns inredningsbiten som fastnaglad i huvudet på mig. Drömmen om ett större akvarium finns ju men vill lära mig med mitt 125 liters först och gärna behålla alla fiskarna jag har nu tills dom slutligen dör av ålder och inget annat om jag kan. Gällande inredning då så vill jag ofta ändra om helt för att göra det optimalt för mina små vänner men får stoppa mig själv varje gång för även om detta är dom mest sociala fiskar jag har träffat vill jag inte röra deras hem för mycket.

Förresten en sån där kanske lite korkad fråga men jag får då inte ihop det. Är dom väldigt väluppfostrade eller ska fiskar simma rätt in i håven när man stoppar ner den? minns inte varför just nu men kunde nästan inte få upp håven igen för varje gång jag fick ut dom som simmat in simmade nästa gäng in. sista gänget var med hela vägen upp till ytan även om dom aldrig kom över ytan innan jag fick ur dom. som sagt, är det väluppfostrade fiskar eller är dom lite nyfikna kanske?

Ha det bra Linn