Nu har jag äntligen fått två yngel av de gula fina killina som kommer från Mamma_Mia. Hoppas, hoppas att det är en hona med där.
Idag åt dom sina första små grindalsmaskar. Dom är väl lite knappt 10 mm, eller lite mindre kanske.

I 120-literskaret med snygga Crystal red/Black crystal har det börjat dyka upp yngel nu
Och i karet de gick i tidigare, det på ca 18 liter, är det rena rama barnkammaren nu. Jag sparade några höggravida Black crystal där, ville inte flytta dom i det skicket. Dom har fått fram en duktigt gäng snygga yngel nu där de största är ca 10 mm och de nykläckta som dom brukar, ca 2-3 mm. Kul, kul.
Synd att jag jobbade hela helgen, jag borde verkligen åkt till Bollmora med räkor. Det fanns tydligen inte så mycket med på auktionen.

Annars så supportar jag två kompisar som startat ett 120-literskar. Killen har haft ett litet guppykar när han var typ 10 år, så det är rätt länge sedan. Han är eld och lågor över deras akvarium.
Vad han vill göra är som jag tror de flesta som tar upp en slumrande akvariehobby är att göra om det han han gjorde tidigare. Dvs ha ungefär samma fiskbesättning nu i början. Det innebär t ex guppys.
Han fick tag i en snygg mörkblå hane med stooor stjärt, och ett par honor.
Inte har det hänt så mycket där än. Nu häromkvällen kom han och äldsta dottern, 4 år, över och hämtade lite växter hos mig. Dom fick med lite körsbärsräkor och sex st Trinidadgyppys.
Dom guppyna gjorde stor succé. Guppyhanarna där är mer som gamla stammen av guppys, de som kallades millionfiskar. Hanarna uppvaktar honorna precis hela tiden, det är full rulle i karet.
Den mörkblåa hanen med stooor stjärt hinner inte med alls. Killen kallar den för en primadonna Dom nya är mycket bättre på att simma och röra sig. Kul, kul

Om någon minns mina försök att få fram fler röda regnbågar så har det gått sisådär.
Jag har två stora vuxna hanar och en vuxen hona.
I ett annat kar går fyra "yngel" nu tillsammans med guppys och Corydoras. Ett av "ynglen" är så pass stort så jag ser på färgen att det är en hane, den börjar bli lite rödblaskig.
De tre övriga är inte så stora än, ca 30 mm, så där är det omöjligt att se kön än på länge. Hoppas förstås på att i alla fall en är hona.

Nu kommer jag inte ihåg om jag skrev om de blå tigrarna? I alla fall gick det åt skogen. Alla jag fick från Tyskland är nu döda
Men den allra snyggaste, en hona, fick rom en gång.
Nu har det visat sig två blå tigerungar i deras gamla kar. Dom är inte tillräckligt stora för att jag ska se om de blir blå eller bruna. Har jag en super, supertur så blir de blå och är av olika kön... men hur stor är chansen för det
Jag kommer inte att beställa blå tiger fler gånger. Jag visste ju att de bruna vanliga tigrarna är rätt känsliga för förändringar, men när de väl etablerat sig i sitt kar så förökar de sig väldigt bra.

Idag är jag ledig och solen skiner. Tror det blir en skogspromenad