Vilken lycka, igår kväll när jag matade mina små akvarieinnevånare såg jag att zebraräkorna såg lite lustiga ut under magen. Eller i alla fall ett par av dom. Fram med kameran, makrot och blixten och fota lite. Jojomensan, två honor hade stora gröna välutvecklade romkorn under stjärtarna.

Jag har haft dessa småttingar i ett år nu och dom har inte gjort mycket väsen av sig. Jag matar med lite varierat, bl a nykläckt artemia då det blir över efter mina små Boraras och dessutom har de fått lite olika pulverfoder som jag blandar med lite vatten och skedar ner.

Det verkar inte vara mycket känt om de här räkorna. De blir inte stora, 10-12 mm bara, och är rätt skygga som sagt.
Många tipsar om att de nog är grottlevande och behöver bräckvatten för att föröka sig.

Jag satt och googlade igår kväll och fick fram att de är en Potamalpheops av något slag. Det finns en som heter P.amnicus från Sulawesi, som är den enda helt sötvattenlevande med större rom än de andra. Jag kan inte hitta någon bild, mer än en hänvisning att de är väldigt lika palawanensis som på bilden ser ut som mina, men med skillnaden på romstorlek då.

Jag håller i alla fall tummarna, rommen har tydliga ögon i, och en av honorna en tydlig äggfläck så dom är på gång.

Någonting jag tänker göra är att inte missa att mata med pulver. Blir det en kläckning måste småttingarna kunna hitta mat.

Fortsättning följer helt säkert
Bifogade filer