Igår hade i alla fall tempen gått ner lite men det blåste av bara sjutton. Jag tog kameran och gick en sväng ändå men det enda som egentligen funkade att fota var lite exprimentbilder med lång slutartid och kamerarörelse.
Jag är sjukt fascinerad av den tekniken men den faller nog inte alla på läppen precis

Imorse vaknade jag av att det skvalade i stuprören... regn. Nu har det fortsatt regna precis lagom mycket för att marken ska hinna suga åt sig och växter och djur trivs.
Helt nyss hörde jag fågelkvitter utanför min öppna altandörr och det visade sig vara en dyngblöt talgoxe som badade i fågelbadet både länge och väl, och kvittrande av glädje.

Jag borde hänga upp ett lakan i dörröppningen så jag kan ligga och smyga på de badande fåglarna och kanske lyckas fota dom.

Annars så funkar det bra med akvarierna. Jag märker en enorm skillnad i vattentempen på de kar som har innerfilter jämfört med de med ryggsäcksfilter. Innerfiltrenas motorer värmer vattnet rätt mycket och på vintern är det helt ok, då behövs ingen värmare. Men när det varit så hett inne som den senaste tiden blir det lite väl varmt i vattnet.

Jag borde försöka fota den enormt vackra killihanen jag fick hit från Mamma_Mia. Han är lite stökig och det finns ett killiyngel också, och en unghane så jag flyttade den vuxna hanen från gruppen tills vidare. Han har fått sällskap av två robusta vildguppyhonor i stället

Jag lägger upp ett exempel på skakbild på prästkragar som jag fotade igår.
Bifogade filer